Årskatalog for 2012

NLB

Kontaktinformasjon

Utlån: 22 06 88 10

E-post: utlaan@nlb.no

Telefaks: 22 06 88 90

Postadresse:

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Postboks 2764 Solli, 0204 Oslo

Besøksadresse: Observatoriegt. 1B, Oslo

www.nlb.no

Åpningstider

Mandag til fredag: 9 - 14

Veiledning i bruk av katalogen

Katalogen inneholder fortegnelsen over NLBs nye lyd- og punktskriftbøker 2012.Den er delt inn i to deler.Del 1 innholder lydbøker og Del 2 inneholder punktskriftbøker.Katalogen omfatter bøker for voksne og bøker for barn og ungdom.

Skjønnlitteratur - Alfabetisk ordning

Bøkene er ordnet alfabetisk etter forfatterens etternavn.Antologier er ordnet etter bokens tittel.For hver bok gis det opplysninger om bokens forfatter, forfatterens nasjonalitet, tittel, forlag og år.Oversetter blir oppgitt for oversatte bøker.For lydboken blir innleser og spilletid oppgitt.For punktskriftboken blir antall hefter oppgitt.Det gis opplysninger om bøker som er utgitt i serier.Alle bøker blir kort omtalt.Samtidig gir vi opplysninger om bokens genre.Hvis ikke annet er oppgitt er boken produsert av NLB i 2012.

Fagbøker – Systematisk og alfabetisk ordning

Fagbøker er delt inn i fagemner i henhold til Deweys desimalklassifikasjon.Under hvert fagemne er bøkene alfabetisk ordnet etter forfatterens etternavn.Antologier er ordnet etter bokens tittel.For hver bok gis det opplysninger om bokens forfatter, forfatterens nasjonalitet, tittel, forlag og år.Oversetter blir oppgitt for oversatte fagbøker.For lydboken blir innleser og spilletid oppgitt.For punktskriftboken blir antall hefter oppgitt.Det gis opplysninger om bøker som er utgitt i serier.Alle bøker blir kort omtalt.Samtidig gir vi opplysninger om bokens emne.

Boknummer

Under hver innførsel er tittelens boknummer oppgitt.Det er tilstrekkelig å oppgi boknummeret ved bestilling.Da mange bøker er dobbeltprodusert, er det viktig å oppgi korrekt boknummer knyttet til lyd- eller punktskriftutgaven.

Biografier

I katalogen blir biografier i hovedsak registrert under sitt fagemne på forfatterens etternavn.Biografier som ikke har tilknytning til et bestemt fagemne, står oppført under: 921 – Biografier.

Tidsskrifter i lyd og punkt

Lyd: (Talesyntese)

Punkt:

Ta kontakt med e-post Utlånet på e-post eller telefon 22 06 88 10 for abonnement på tidsskrifter.

Del 1: Lydbøker

Skjønnlitteratur for voksne

Adler-Olsen, Jussi
Fasandreperne

Oversatt av: Kirsti Øvergaard
Varighet: 14 t 0 min
Lest av: Helge Winther-Larsen
Bokomtale: I 1987 blir et søskenpar myrdet. Etterforskningen peker mot en gruppe kostskoleelever, men saken henlegges inntil en av de mistenkte tilstår ni år senere. Kriminalinspektør Carl Mørck begynner å grave i materialet og oppdager at noe er galt. Dette er andre bok om Avdeling Q.
Originaltittel: Fasandræberne
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: El-Assad, Hafez, fiktiv person, Mørck, Carl, fiktiv person
Boknummer: 617643

Adler-Olsen, Jussi
Kvinnen i buret

Oversatt av: Erik Krogstad
Varighet: 13 t 49 min
Lest av: Helge Winther-Larsen
Bokomtale: Første bok om Avdeling Q og kriminalinspektør Carl Mørck.
Originaltittel: Kvinden i buret
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2011
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: El-Assad, Hafez, fiktiv person, Mørck, Carl, fiktiv person
Boknummer: 617602

Alborghetti, Marci
Glassarven: roman

Oversatt av: Hilde Sophie Plau
Varighet: 9 t 38 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Anna driver et barnehjem hvor hun skjuler jødiske barn. Hennes kjæreste eie er en samling med 12 juleornamenter, skjøre og vakre glassfigurer hun har arvet etter sin mor. For at de ikke skal bli ødelagt under krigen, sender hun dem til sin kusine Filomena, som emigrerer til USA og gir juleornamentene til familie og spesielle venner. Etter seksti år vil Filomena samle de tolv krystall figurene og deres eiere. Motvillig går de med på å feire jul sammen. En vakker og gripende fortelling om familiebånd, reisen hjem og noen julemirakler.
Originaltittel: The Christmas glass
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen, Oslo, 2011
Boknummer: 616439

Alnæs, Karsten
Grevens tid: roman

Varighet: 19 t 22 min
Lest av: Sigmund Sæverud
Bokomtale: "Grevens tid" skildrer første del av livet til Herman Wedel Jarlsberg, en av de toneangivende eidsvollsmennene i 1814. Den unge greven var frihetssøkende og opprørsk i en urolig tid. Flere ganger trosset han engelske krigsskip og storm i Skagerrak for å skaffe korn til sultende nordmenn, og han mønstret et frivillig jegerkorps for å slåss mot svenskene. Romanen følger grevens usedvanlige og spenningsfylte liv og skildrer samtidig en dramatisk tid i Norge med nødsår, blokader, krig og det politisk spill før 1814. Boken bygger på brev, skriv, dagbøker, protokoller og beretninger og er farget av Alnæs‘ innlevelse og fantasi.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Jarlsberg, Johan Caspar Herman Wedel
Boknummer: 616541

Alnæs, Karsten
Ikke dø, Sophie: roman

Varighet: 6 t 8 min
Lest av: Ståle Bjørnhaug
Bokomtale: Boken er bygd på hendelsene knyttet til mordet på erkehertug Franz Ferdinand og hans hustru Sophie i Sarajevo i 1914. Vi følger ofrene og de tre unge gjerningsmennene fra de våkner om morgenen til skuddene faller noen timer senere.
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2009
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2009
Boknummer: 618666

Alsterdal, Tove
Kvinnene på stranden

Oversatt av: Lars Lenth
Varighet: 12 t 3 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: En svart thriller om tre kvinnner og tre liv som forandres brutalt. En frilansjournalist fra New York forsvinner i Paris, da han har reist dit for å skrive om menneskehandel og slaveri. Konen hans Aly reiser etter han for å prøve å finne han, hun kommer på sporet av det mørkeste av Europa, der mennesker kan kjøpes og selges.
Originaltittel: Kvinnorna på stranden
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kagge, Oslo, 2011
Boknummer: 617605

Alvtegen, Karin
En sannsynlig historie

Oversatt av: Bodil Engen
Varighet: 10 t 9 min
Lest av: Tone Danielsen
Bokomtale: Helena og mannen kjøper en gård i Norrland for å drive hotell. Snart er imidlertid skilsmissen et faktum, og Helena må håndtere hotelldriften og den ulykkelige tenåringsdattera selv. Etter ei selvforskyldt bilulykke tar finansmannen Anders inn på Helenas lille hotell. Når de to ulykkelige menneskene møtes, oppdager de at det finnes andre valg i livet enn det de opprinnelig trodde.
Originaltittel: En sannolik historia
Forlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Familie
Boknummer: 618092

Ambjørnsen, Ingvar
23-salen

Varighet: 7 t 14 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: En kronikeravdeling med 20 pasienter ved Lier psykiatriske sykehus er rammen om "23-salen". Hendelsene Ambjørnsen beskriver er hentet fra hans egen hukommelse, slik han opplevde dem da han arbeidet som pleiemedhjelper på Lier sykehus på syttitallet. En skarp og hard skildring av et skjult kapittel i norsk samtid.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 1981
Boknummer: 616895

Ambjørnsen, Ingvar
Den mekaniske kvinnen

Varighet: 6 t 54 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Victor von Falk, privatdetektiv med base i Hamburg, er vant til å ta i et tak blant de mest utslåtte av de utslåtte. Etter sju år i jobben lar han seg ikke vippe av pinnen, men likevel sover han dårlig etter møtet med sin nye klient Maria Dammert - den mekaniske kvinnen, som mistet begge bena i en alvorlig traktorulykke for mange år siden.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2009
Boknummer: 616893

Ambjørnsen, Ingvar
Jesus står i porten: fortellinger

Varighet: 3 t 2 min
Lest av: Axel Aubert
Bokomtale: Dette er en samling av elleville fortellinger i beste Ambjørnsen-stil. Som vanlig er det outsidermiljøet som skildres med varme og solidaritet, men også med en god porsjon svart humor og satire.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 1988
Emner: Alkoholisme
Boknummer: 616894

Ambjørnsen, Ingvar
San Sebastian blues

Varighet: 5 t 41 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Forfatteren Alex drifter rundt i Oslos underverden. Han burde skrive ny roman, men mangler stoff og inspirasjon. Da får han en dag besøk av barndomsvennen og den yrkeskriminelle Vidar, som tilbyr Alex femtitusen kjappe for adressen til en pornofilmstjerne i København. Vidar forsvinner sporløst etter at han skal ha tatt livet av broren til en av Oslos narkotikabaroner. Det siste livstegnet fra Vidar får han fra den baskiske byen San Sebastian i Nord-Spania.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2009
Boknummer: 616892

Arkina, Nina
Moskva brenner (2): Alexander I

Varighet: 13 t 54 min
Lest av: Sigmund Sæverud
Bokomtale: Forts. av Keiserinne og kvinne. Forts.i Alexander I
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Dreyer, Oslo, 1950
Emner: Alexander
Boknummer: 618176

Arnaldur Indriðason
Hjemstavn

Oversatt av: Silje Beite Løken
Varighet: 8 t 42 min
Lest av: Ivar Nørve
Bokomtale: Erlendur er tilbake i sin barndomsbygd Bakkasel. Han drømmer om en vandringsmann fra barndommen, som forutså at det skulle skje noen med broren Bergur. Han begynner også å se på en gammel forsvinningssak fra 1940-tallet. Matthildur forsvant under et uvær, men levningene ble aldri funnet.
Originaltittel: Furðustrandir
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 618285

Arnaldur Indriðason
Vinterbyen

Oversatt av: Silje Beite Løken
Varighet: 9 t 28 min
Lest av: Ivar Nørve
Bokomtale: En ti år gammel mørkhudet gutt blir funnet død utenfor blokken han bor i . Han er knivstukket i magen. Erlendur og kollegene møter mye motstand i jakten på hvem som har gjort dette. Saken er like mørk som vinternatten.
Originaltittel: Vetrarborgin
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2009
Boknummer: 618284

Aust, Kurt
Når døde hvisker: kriminalroman

Varighet: 16 t 39 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Året er 1705. Professor Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten blir sendt til den ensomme øya Anholt for å lete etter magistratsfogd Moritz Giedde, som har forsvunnet på mystisk vis. Det er også påfallende mange skip som har gått på grunn på de farlige revene utenfor Anholt. Thomas og Petter tror Moritz Gieddes forsvinning kan ha noe med unndragelser av kongens skatter å gjøre, men det viser seg at det er langt flere mystiske ting som foregår. Allerede den første dagen på Anholt kommer de over et frossent lik i sanden. Kan det være liket av Moritz Giedde?
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616783

Auster, Paul
Sunset Park

Oversatt av: Børge Lund
Varighet: 9 t 12 min
Lest av: Helge Winther-Larsen
Bokomtale: Finanskrisen har tatt nakkegrep på USA, og mange blir tvunget til å forlate sine hjem i hui og hast. 28 år gamle Miles Heller jobber i Florida med å tømme disse husene, mens han i smug fotograferer kaoset av etterlatte eiendeler. Han lever i sin egen verden, uten kontakt med familien, helt til han en dag møter vakre, pur unge Pilar i en park ... I Brooklyn, nærmere bestemt i Sunset Park, har tre unge mennesker okkupert et kondemnert hus. Bing Nathan har tatt initiativet til kollektivet, og Bings glede er stor når han greier å lokke sin gamle venn Miles tilbake til gamle tomter.
Originaltittel: Sunset Park
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616556

Axelsen, Sunniva Lye
Følge meg alle mine dager

Varighet: 2 t 42 min
Lest av: Inger Teien
Bokomtale: En sterk fortelling om ensomhet, kjærlighet og aldring. I dagboks form forteller en aldrende, dement kvinne om sin store kjærlighet, Axel, som forførte henne og sviktet henne grovt. Hun prøver å holde fast i daglige rutiner, men på badet synger kjøttmeisen lydløst.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616296

Bauer, Belinda
Blacklands

Oversatt av: André Savik
Varighet: 8 t 22 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: Da Stevens onkel Billy forsvant for 19 år siden, trodde de fleste at han hadde blitt drept og begravd av den pedofile seriemorderen Arnold Avery. 12 år gamle Steven bruker all si fritid på å grave etter den forsvunne onkelen. For å hjelpe bestemora ut av sorgen, bestemmer han seg for å skrive til Avery i fengselet. Dette blir begynnelsen på en katt- og mus-jakt mellom den sannhetssøkende gutten og en drapsmann som har kjedet seg i mange år.
Originaltittel: Blacklands
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2011
Boknummer: 616442

Bauer, Belinda
Mørke dager

Oversatt av: André Savik
Varighet: 10 t 30 min
Lest av: Axel Aubert
Bokomtale: En eldre kvinne blir funnet drept i Shipcott, et lite sted der alle kjenner alle. Det er ingen spor, og den lokale politimannen Jonas Holly blir satt på prøve, men skyves ut av saken av en brautende førstebetjent Marvel. Jonas starter en egen etterforskning, og merker etterhvert at noen følger med på hvert skritt han tar.
Originaltittel: Darkside
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 617608

Berglund, Anita
I fritt fall: kriminalroman

Varighet: 14 t 34 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Didrik Claussen har arbeidet i mange år som profilerer i USA. Nå er han på besøk i hjemlandet, og hans ungdomskjæreste, den kjente forsvarsadvokaten Liv Hege Furuset, blir da funnet drept. I arbeidet med å sette sammen gjerningspersonens profil, må han grave dypt i Liv Heges liv. Didrik finner ut at hun var en kvinne med mange hemmeligheter. I hennes etterlatte papirer blir det blant annet funnet et trusselbrev og en lapp med fire greske gudenavn. Navnene knyttes til et hemmelig brorskap av intelligente studenter hun en gang tilhørte. Så blir enda et av medlemmene i studentbrorskapet funnet drept.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2009
Boknummer: 616921

Berman, Sabina
Jenta som dykket inn i jordas indre

Varighet: 8 t 42 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Isabelle drar tilbake til Mexico for å overta familiens tunfiskfabrikk etter at søsteren hennes er død. Gjemt i det forfalne huset i byen Mazatlán på Mexico-kysten finner hun en vanskjøttet og fortvilet jente. Isabelle forstår at det må være søsterens ukjente datter som lider av autisme. Takket være Isabelles kjærlighet og utholdenhet lærer Karen, som blir jentas navn, å snakke, lese og skrive. Det eneste stedet Karen kjenner seg trygg, er i vannet blant fiskene. Og snart viser det seg at hun har enestående evner - noe som fører til stor fremgang for tunfiskfabrikken.
Originaltittel: La mujer que buceó dentro del corazón del mundo
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Autisme, Familie
Boknummer: 616787

Berner, Mia
Tretten

Varighet: 3 t 35 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: I denne erindringsboka forteller Mia Berner (1923-2009) blant annet om sin vanskelige oppvekst i et borgelig hjem i Stavanger, om tilhørighet, vennskap, klassebevissthet, sorg og estetikk.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen, Oslo, 2011
Emner: Berner, Mia
Boknummer: 618238

Bildøen, Brit
Adam Hiorths veg: roman

Varighet: 10 t 56 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Den unge dokumentarfilmskaparen Adam Hiorth blir med på miljøvernaren Jon Utskotts tjueniande sykkeltur Norge på tvers. Vilkåret for å få vere med, er at han også skal sykle, bu i telt og ete grønsaker som Jon sjølv. Adam og Jon er ikkje alltid velkomne på si ferd gjennom landet, og det veks fram eit sterkt samhald mellom dei to mennene.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2011
Emner: Miljøvern, Samfunnskritikk
Boknummer: 616788

Bildøen, Brit
Tvillingfeber: roman

Varighet: 4 t 59 min
Lest av: Ane Barmen
Bokomtale: Ida leiter etter etter sin tapte tvilling, i seg sjølv, i eit gammalt fotografi, i menn og onklar og venninner. Dette er ein roman om åtskiljing og forsvinning.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2012
Boknummer: 618200

Bjelke, Finn
Gretne, gamle gubber: håndbok i surmuling

Varighet: 1 t 56 min
Lest av: Finn Bjelke
Bokomtale: Alt blir i grunnen bare verre etter som årene går: festene, musikken, helsen, sexen, trafikken og de tekniske utfordringene i hverdagen. Er det rart man blir en gretten gammel gubbe som klager over alt? Er du blant dem som gremmes over lavkarbo-mas og musikken i klesbutikker? Tar du deg selv i å sitere din far? Mener du at kaffen har blitt dyr, og hvem i all verdens navn er disse menneskene utenpå Se og Hør? Da er du blitt en gretten gammel gubbe, og dette er boken for deg!
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2011
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, cop. 2011
Boknummer: 616922

Boge, Anne-Lise
Sjelekval (2): Morshjerte

Varighet: 5 t 54 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: Marens verden er falt i grus, for faren nekter henne å møte Trond. Men Thorleif Høgås må hun gjerne treffe, faren ønsker det skal blir noe mellom dem. Han nærmest tvinger Maren til å omgås den kommende banksjefen. Men en dag oppdager hun noe som gjør at hun må vekk, og en augustmorgen befinner hun seg på en gate i Oslo.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2009
Boknummer: 618486

Boge, Anne-Lise
Vinterdrømmer (1): Morshjerte

Varighet: 5 t 51 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: Året er 1928. Maren 17 år, er datter av handelsmann Thorvald Bredli, som er en velhavende mann, en av dem som betyr noe i bygda. Maren er enebarn og farens øyesten. Han venter at hun med tid og stunder vil finne en ektemann av sin egen stand, men en dag blir fattiggutten Trond Lia ansatt på lageret, Trond med mørke silkekrøller og dypblå øyne. Maren er fortapt.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2009
Boknummer: 618485

Bolton, Sharon J.
De utvalgte

Varighet: 13 t 44 min
Lest av: Sibeth Hoff
Bokomtale: Den unge fødselslegen Tora har nylig flyttet til Shetlandsøyene sammen med ektemannen Duncan, som har vokst opp her. Da Tora skal begrave en død hest på eiendommen sin, avdekker hun et lik som allerede ligger i jorda. Det er liket av en ung kvinne, men uten hjerte. På ryggen hennes finner politiet runer som er risset inn, runer som Tora kjenner igjen fra huset til svigerfaren. Dette sammentreffet vekker Toras nysgjerrighet, og hun oppdager ubehagelige forbindelser til en gammel shetlandsk kultdyrkelse.
Originaltittel: Sacrifice
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, [Oslo], 2009
Boknummer: 616789

Bortne, Anders
Ismannen: roman

Varighet: 5 t 52 min
Lest av: Yngve Berven
Bokomtale: En varm historie om et liv i kulde. Gjennom den tolv år gamle sønnens Marius, får vi en varm fortelling om et liv i kulde og, ikke minst, den utrolige historien om Ismannens siste og store verdensrekordforsøk. Et forsøk som viser seg å sette alt på spill. Ismannen er en roman om en annerledes mann i en annerledes familie. Men så er jo også enhver familie i bunn og grunn annerledes
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, Oslo, 2011
Emner: Fedre og sønner
Boknummer: 616889

Bottolvs, Bjørn
Is: roman

Varighet: 8 t 55 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: I denne boken vi nok en gang førstebetjent Jo Kaasa. En kunstmaler, en klassekamerat av Kaasa, er forsvunnet rett før utstillingsåpning, et lik blir funnet ille tilredt i Sognsvann og en person truer med å kidnappe Jo Kaasas sønn. Sakene hoper seg opp for etterforskerne på Majorstua, men sakene ser ut til å ha kryssende spor.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kolon forl., Oslo, 2003
Emner: Kaasa, Jo, fiktiv person
Boknummer: 616887

Bottolvs, Bjørn
Kometen: kriminalroman

Varighet: 7 t 17 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: En farget kvinne blir funnet avkledd og myrdet ved Grinibrua. Politiet står med et offer med ukjent identitet og uten spor som kan lede til gjerningsmannen. Politibetjent Jo Kaasa blir trukket med i etterforskningen, på grunn av mannskapsmangel. Etterforskningen avdekker mang en lyssky affære, uten at politiet kommer nærmere løsningen på kriminalgåten.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kolon forl., Oslo, 2003
Emner: Kaasa, Jo, fiktiv person
Boknummer: 616790

Bradley, Alan
Det søte i bunnen av kaken

Oversatt av: Jens Erik Røsåsen
Varighet: 11 t 1 min
Lest av: Kristine Rui Slettebakken
Bokomtale: Flavia de Luce er en lynskarp, iskald og fryktløs 11-åring. Hun finner en død snipe på dørterskelen, i nebbet har den et sjeldent frimerke. Så finner hun liket av en mann i familiens agurkbed, og aner det er flere ubesvarte spørsmål.
Originaltittel: The sweetness at the bottom of the pie
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Forl. Press, Oslo, 2010
Boknummer: 618204

Bradley, Alan
Døden henger i en tråd

Oversatt av: Nina Aspen
Varighet: 9 t 59 min
Lest av: Kristine Rui Slettebakken
Bokomtale: Flavia de Luce er krimhistoriens skarpeste og skumleste 11 -åring, hun hadde ikke planlagt å etterforske flere mord, men når dukkemesteren Rupert Porson dør, må hun bruke alle sine evner for å løse mysteriet.
Originaltittel: The weed that strings the hangman's bag
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Press, Oslo, 2011
Boknummer: 618203

Brashares, Ann
Sjelevandreren

Oversatt av: Cecilie Winger og Tron Furu
Varighet: 11 t 19 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Daniel Grey er ingen vanlig ung mann. Han husker tidligere liv og kjenner igjen sjelene til dem han har kjent før. Og gjennom århundrer har han forelsket seg i den samme jenta. I liv etter liv, mens han har krysset kontinenter og dynastier, har han og Lucy blitt dratt mot hverandre. Selv om Lucy har forandret både navn og skikkelse, husker Daniel alt.
Originaltittel: My name is Memory
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616415

Brautigan, Richard
Trout fishing in America

Varighet: 4 t 11 min
Lest av: Simon Lay
Bokomtale: A novel which is both playful and serious, hilarious and melancholy. It takes a journey which starts at the foot of the Benjamin Franklin statue in Washington Square, San Francisco, and wanders through the wonders of America's rural waterways.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vintage, London, 1997
Boknummer: 617485

Brekke, Jørgen
Drømmeløs

Varighet: 9 t 2 min
Lest av: Finn Schau
Bokomtale: Ut fra den frosne skogen lyder en spinkel melodi. En kvinne følger tonene og finner liket av en ung kvinne med en spilledåse plassert på brystet.
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 618044

Brekke, Toril
En blå kjole fra herr Hitler

Varighet: 3 t 56 min
Lest av: Ines Prange
Bokomtale: Liv er i familiens sommerhus, og tenker på å ta livet sitt. I nabohuset ferierer tyske Irma. Etterhvert blir de venner, og vi får høre begges livshistorier som er forskjellige, men dramatiske.
Forlag: Lydbokforl., Melhus, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2012
Boknummer: 618871

Brontë, Charlotte
Jane Eyre

Oversatt av: Ragnfrid Stokke
Varighet: 11 t 8 min
Lest av: Marika Enstad
Bokomtale: Foreldreløse Jane Eyre har ingen lett start på livet. Hun vokser opp hos sin velstående, men iskalde tante. Vesle Jane blir fullstendig neglisjert og til slutt sendt av gårde på kostskole.
Originaltittel: Jane Eyre
Forlag: Capplene Damm, Oslo, 2010
Originalforlag: Pax, Oslo, 2009
Boknummer: 618126

Bull-Hansen, B. Andreas
Før de ni verdener styrter (2): roman

Varighet: 15 t 35 min
Lest av: Bjørn Eivind Aasland
Bokomtale: Under Frøyas ledelse har vanene inntatt Åsgard og beseiret einherjene. Odin holdes fanget, og jotnen og krigsguden Tyr, einherjenes leder, er blitt tvunget inn i allianse med ildjotnen Surt. I skjul av Jernfjellene legger ildjotnenes høvdinger planer om et hærtog mot vanene og Frøya. Det går mot Ragnarok, den siste kampen og verdens ende.Dette er bind to etter "Jotnens hjemkomst"
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Fantasi, Vikingtida
Boknummer: 617526

Bull-Hansen, B. Andreas
Jotnens hjemkomst (1): roman

Varighet: 18 t 22 min
Lest av: Bjørn Eivind Aasland
Bokomtale: Etter en henrettelse av en høytstående mafiaboss blir politietterforsker Petter Tyrar kontaktet av en merkelig, enøyd mann. Han tilbyr Tyrar hevn for en grusom urett, men prisen Tyrar må betale, viser seg å være høy. Etter en blodig skuddveksling våkner han opp i Gladsheim, selveste Odins bolig i Åsgard. Dette er første roman i en trilogi om jotnen og krigsguden Tyr.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2010
Emner: Fantasi, Vikingtida
Boknummer: 617525

Burke, James Lee
Glassregnbuen

Oversatt av: Hilde Lyng
Varighet: 16 t 56 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Dave Robicheaux er tilbake i New Iberia og har viklet seg inn i den mest opprivende og vanskelige saken i karrieren sin. Syv unge kvinner er blitt brutalt drept i nabokommunen. Mye tyder på at en seriemorder er på ferde. Robicheaux og hans beste venn, Clete Purcel, konfronterer Herman Stanga, en beryktet hallik og cracklanger som begge mennene forakter. Clete følger opp med å banke Stanga, foran øynene på flere vitner. Da Stanga senere blir funnet død, henger Cletes liv og karriere i en tynn tråd.
Originaltittel: The glass rainbow
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad Bjørke, Bergen, 2011
Boknummer: 617536

Böll, Heinrich
Slutten på en tjenestereise og andre fortellinger

Varighet: 15 t 52 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Innhold: Undines veldige far. Baleks vekt. Dengang i Odessa. I mørket. En kasse til Kop. Vår gode gamle Renée. Da krigen brøt ut. Da krigen var slutt. Budskapet. Forretning er forretning. Mannen med knivene. Innen sømmelighetens grenser. Mannen som ler. Den udødelige Theodora. Doktor Murkes samlede taushet. Noe kommer til å skje. Anekdote til senkning av arbeidsmoralen. Som i dårlige romaner. I de tordnende hovers dal. Slutten på en tjenestereise.
Originaltittel: Originalens tittel : Erzählungen
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 1970
Boknummer: 618193

Casey, Jane
De savnede

Varighet: 13 t 59 min
Lest av: Kjersti Maagerø
Bokomtale: Da Sarah Finch var liten, dro hennes eldre bror ut for å leke, og kom aldri tilbake. Hendelsen ødela familien hennes fullstendig. I dag jobber Sarah som lærer. Hun bor i barndomshjemmet sammen med sin alkoholiserte mor, som fortsatt holder brorens soverom hellig.Så er det som om marerittet gjentar seg. Da Sarahs tolv år gamle elev Jenny Shepherd forsvinner, er det Sarah som finner liket. Etter hvert blir Sarah trukket inn i etterforskningen, og mistanken rettes mot henne.
Originaltittel: The missing
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, Oslo, cop. 2011
Boknummer: 616793

Child, Lee
Reachers hevn

Oversatt av: Kurt Hanssen
Varighet: 13 t 39 min
Lest av: Jon Husø
Bokomtale: Innestående beløp: 1030 dollar. En feil i minibanken? Det ville kanskje mange tro, men ikke Jack Reacher. 1030 er en militær kode for "trenger øyeblikkelig hjelp". Et av medlemmene i Jacks gamle team er blitt drept. Jack samler den gamle gjengen, men finner bare en håndfull. De andre er også drept. Tid for hevn.
Originaltittel: Bad luck and trouble
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617573

Christensen, Lars Saabye
Mitt danske album

Varighet: 0 t 58 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Dette er en blanding av dikt og prosatekster, hvor forfatteren går på oppdagelsesfred i seg selv, sin slekt og København. Han har alltid hatt en spesiell tilknytning til København, særlig gjennom sin avdøde danske far.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616114

Christensen, Marit
Liv i bilder

Varighet: 5 t 39 min
Lest av: Marit Christensen
Bokomtale: Marit Christensen var et ikon i vår tid - stemmen i radioen, Moskva-Marit, fjernsynskjendisen. Marit Christensen har hatt store opp- og nedturer. Hun har reist seg fra nedturene og har lært av det. Hun har opplevd gleden over å tilhøre landets ledende miljø for nyhetsjournalistikk, og hun har kjent medienes knusende makt.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Selvbiografier, Christensen, Marit
Boknummer: 617706

Clancy, Tom
Død eller levende: thriller

Oversatt av: Henning Kolstad
Varighet: 26 t 32 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Krigen mot terror langt fra vunnet. Likevel virker det som president Kealty, som har overtatt Det hvite hus etter Jack Ryan, ikke prioriterer denne kampen. Emiren, en sadistisk drapsmann som står bak de mest grusomme terroranslag mot Vesten, har lenge klart å holde seg skjult for både allierte styrker og etterretningstjenester, men nå er "the Campus" på sporet av ham. Jack Ryan Jr. og Caruso-brødrene får ordre om å fange Emiren, død eller levende, og de skyr ingen midler for å nå målet.
Originaltittel: Dead or alive
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, [Oslo], 2011
Boknummer: 616884

Clark, Mathilde Walter
Priapus: en forførerhistorie

Oversatt av: John Erik Frydenlund
Varighet: 17 t 46 min
Lest av: Erich Nielsen
Bokomtale: New York-fotografen Priapus har alt: vilterhet, desperasjon og det spesielle blikket, som får kvinner til å glemme. Han er en ekte forfører. Men, da han møter sin drømmekvinne, astronautdatteren Faye, kommer han til kort. Hvis han skal vinne hennes kjærlighet, må han skjule sin sanne natur. Men kan han det? Han legger seg inn på en avvenningsklinikk for forførere for å bli den mannen Faye trodde han var.
Originaltittel: Pirapus
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Piratforlaget, Oslo, 2011
Boknummer: 616486

Cleeves, Ann
Blått lyn

Oversatt av: Toril Hanssen
Varighet: 10 t 16 min
Lest av: Kjersti Maagerø
Bokomtale: Da et lik blir funnet, reagerer innbyggerne på Fair Isle med frykt og sinne. Jimmy Perez får ingen støtte fra fastlandet, da øya er avskåret fra resten av verden i uværet. Han mistenker at mordet er en kynisk, planlagt handling. Uten assistanse utenfra må Jimmy Perez oppklare saken med tradisjonelle metoder og fort, ettersom morderen kan komme til å slå til igjen når som helst.
Originaltittel: Blue lightning
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad Bjørke, Bergen, cop. 2011
Emner: Perez, Jimmy
Boknummer: 616433

Cocteau, Jean
De skrekkelige barna

Oversatt av: Birgit Tønnesson
Varighet: 3 t 57 min
Lest av: Erich Kruse Nielsen
Bokomtale: De skrekkelige barna, som utkom i 1929, har hatt en nesten magisk tiltrekningskraft på ungdomsgrupper og overlevd alle epoker, bop, swing, rock og punk. Om en roman kan kalles udødelig, må det være en korrekt beskrivelse av denne romanen. Historien om Paul og Elisabeth og deres venner handler om evige temaer: ungdommelig søken, driftenes spill, lek som umerkelig blir alvor. På en enkel og mesterlig måte har forfatteren fanget de klassiske problemstillingene som hver ungdomsgenerasjon opplever på nytt og på nytt. Slik er også romanen tittel blitt et begrep for grupper og enkeltpersoner som har stilt seg i opposisjon til eller utenfor samfunnets normer.
Originaltittel: Les enfants terribles
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, Oslo, 2005
Boknummer: 616389

Combüchen, Sigrid
Spill: en dameroman

Oversatt av: Bodil Engen
Varighet: 18 t 47 min
Lest av: Eva Dons
Bokomtale: Boken starter med at en forfatter får ett brev fra en av sine lesere, Hedwig Langmark, som kjente seg igjen i ett beskrevet foto i en av forfatterens bøker. Gjennom brevvekslingen og forfatterens egen etterforskning vokser fortellingen om Heddas liv som ung frem. Men mellom forfatteren og den gamle Hedda oppstår det en drakamp om hvordan og hvorfor hennes liv ble som det ble. Boken fikk Augustprisen 2010 for årets beste svenske skjønnlitterære bok.
Originaltittel: Spill
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Agora, Oslo, 2011
Boknummer: 616792

Connelly, Michael
Den andre siden av loven

Oversatt av: Stian Omland
Varighet: 11 t 37 min
Lest av: Tor Sigbjørnsen
Bokomtale: Advokat Mickey Haller og LAPD-etterforsker Harry Bosch jager en brutal drapsmann sammen! Forsvarsadvokat Mickey Haller hadde aldri trodd at han skulle gå over til fienden og arbeide for påtalemakten. Men det er før Jason Jessup, som har sittet 24 år i fengsel for et brutalt drap på en liten jente, får opp sin sak på nytt, basert på nye DNA-spor.
Originaltittel: The Reversal
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618232

Connelly, Michael
Echo park

Varighet: 11 t 28 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: I 1993 forsvinner Marie Gesto etter å ha gått ut av et supermarked i Hollywood. Politiet frykter det verste, og saken havner hos Harry Bosch i LAPD‘s drapsavsnitt. Saken forblir uløst til Bosch får en telefon fra statsadvokatens kontor, 13 år senere. En mann har tilstått å ha drept Gesto, mot løfter om redusert straff for andre drap han har begått. Etter å ha snakket med mannen innser Bosch at han og partneren gjorde en feil under den opprinnelige etterforskningen, en feil som kan ha kostet ni mennesker livet.
Originaltittel: Echo park
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2011
Boknummer: 616926

Connelly, Michael
Loven i en Lincoln

Oversatt av: Stian Omland
Varighet: 12 t 22 min
Lest av: Axel Aubert
Bokomtale: Michael Haller driver advokatpraksisen fra bilen sin, en romslig Lincoln. Han har tre stykker, og egen privatsjåfør. To ganger fraskilte Haller er stadig på jakt etter innbringende jobber. Saken han drømmer om, kommer. Men han oppdager snart at saken har en grusom bakside.
Originaltittel: The Lincoln lawyer
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2011
Boknummer: 616342

Cussler, Clive
Dødsskipet

Oversatt av: Roar Sørensen
Varighet: 15 t 57 min
Lest av: Jon Husø
Bokomtale: På vei ut fra Persiabukta, etter å ha fullført et hemmelig oppdrag mot Iran, kommer Cabrillo og mannskapet hans over et cruiseskip med hundrevis av lik. Plutselig eksploderer skipet, og bare Cabrillo og eneste overlevende etter massakren, norske Jannike Dahl, kommer levende i fra det. Sammen trekkes de inn i et farlig mysterium. Dette er den femte romanen om kaptein Juan Cabrillo.
Originaltittel: Plague ship
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617545

Cussler, Clive
Gullbuddhaen

Oversatt av: Carl-Bernhard Kjelstrup
Varighet: 13 t 6 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Dette er den første romanen om den tilsynelatende rustne holken Oregon, kaptein Juan Cabrillo og hans spesialtrente ekspertmannskap. Under all rusten er Oregon et velutstyrt og høyteknologisk skip, tilgjengelig for regjeringer med makt og innflytelse.Oregons oppdrag denne gangen er å fjerne de kinesiske styrkene fra Tibet og å få landets åndelige leder, Dalai Lama, uskadd tilbake til hjemlandet.
Originaltittel: Golden buddha
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617575

Cussler, Clive
Isfront

Oversatt av: Thor Dag Halvorsen
Varighet: 16 t 44 min
Lest av: Erich Nielsen
Bokomtale: Et forlist seilskip som jaktet på den sagnomsuste Nordvestpassasjen rommer en hemmelighet i sin iskalde grav Da Dirk Pitt fra NUMA nesten blir blåst i biter i en laboratorieeksplosjon, mistenker han sabotasje. Laboratoriet tilhører en forsker som håper å kunne bruke et sjeldent grunnstoff til å bekjempe global oppvarming - men hvem vil ødelegge vår ene sjanse til å redde planeten?
Originaltittel: Arctic Drift
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Emner: Pitt, Dirk
Boknummer: 618233

Cussler, Clive
Jakten

Oversatt av: Roar Sørensen
Varighet: 11 t 1 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: April 1950: Et rustent damplokomotiv heves fra en innsjø i Montana. Inne ligger levningene etter tre menn som døde for førtifire år siden. 1906: Dusinvis av banker i Vesten blir ranet av en mann som med kaldt blod myrder alle vitner, og så forsvinner sporløst. For å stoppe «Bankbøddelen»s plyndretokter, engasjerer de amerikanske myndighetene den beste etterforskeren de kan få tak i - en handlekraftig mann ved navn Isaac Bell
Originaltittel: The chase
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2010
Boknummer: 617546

Cussler, Clive
Jakten på polarkoden

Oversatt av: Roar Sørensen
Varighet: 12 t 30 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Polvandring er navnet på et fenomen. I beste fall blir fugler og andre dyr desorienterte, og elektrisk utstyr blir ødelagt.I verste fall kan det forårsake jordskjelv, klimaforandringer og vulkanutbrudd. På sitt aller verste kan det bety at alt liv på jorden blir utslettet. For seksti år siden fant et geni fra Ungarn ut hvordan man kan stanse en slik endring. Men så forsvant hele arbeidet hans, eller det var det man trodde?
Originaltittel: Polar shift
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617576

Cussler, Clive
Navigatøren

Oversatt av: Roar Sørensen
Varighet: 13 t 11 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: For mange år siden ble en fønikisk statue kjent som Navigatøren, stjålet fra Bagdad Museum. Det finnes de som vil gjøre hva som helst for å slå kloa i den. Deres første offer er en forbrytersk antikvitetshandler, myrdet med kaldt blod. Hadde det ikke vært for Kurt Austin og Joe Zavala på forskningsskipet NUMA, ville deres neste offer blitt en etterforsker fra FN. Hva er så spesielt med denne statuen?
Originaltittel: The navigator
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617544

Cussler, Clive
Skjelettkysten

Oversatt av: Roar Sørensen
Varighet: 14 t 49 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Juan Cabrillo og mannskapet hans mottar et nødrop fra en forsvarsløs båt som er under angrep ved Afrikas kyst. Cabrillo handler raskt og redder den vakre Sloane Macintyre. Hun er på leting etter et sunket skip som skal være lastet med en formue i diamanter. Cabrillo er imidlertid mer interessert i historien hennes om en gal fisker som påstår at han har blitt angrepet av gigantiske slanger på åpen sjø, i det samme området.
Originaltittel: Skeleton coast
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2010
Boknummer: 617543

Cussler, Clive
Vakt i mørket

Oversatt av: Frank Lie
Varighet: 14 t 29 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Sjøhelten Juan Cabrillo og hans mannskap ombord i Oregon har tjent godt og levd farlig på oppdrag fra mektige vestlige interesser. Men deres nye klienter kommer fra øst - det Fjerne Østen - for å be om Cabrillos spesielle type assistanse. De er et konsortium av japanske shipping magnater og deres forumer er i ferd med å trues av brutale pirater som herjer i asiatisk farvann.
Originaltittel: Dark watch
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617542

Dahl, Kjell Ola
Isbaderen: kriminalroman

Varighet: 10 t 23 min
Lest av: Gisken Armand
Bokomtale: Da liket av Sveinung Adeler blir funnet i havnebassenget i Oslo, skjønner politietterforsker Lena Stigersand raskt at det er snakk om et mord, ikke ei ulykke. Da det viser seg at en stortingsrepresentant kan være innblandet, blir Lena bedt av sine overordnete å holde henne utenfor etterforskninga. Samtidig etterforsker politiførstebetjent Gunnarstranda drapet på ei narkoman jente som kanskje så hvem som dytta Adeler i vannet.
Forlag: Lydbokforlaget AS, Melhus, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616827

Dahle, Gro
Støvet, skyggen, hunden og jeg: dikt

Varighet: 0 t 49 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: En diktsamling der dyret står sentralt. Hundens ubetingende kjærlighet er en stor trøst for et selvutslettende og destruktivt menneske. Dette er en mørk diktsamling.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617610

Dalen, Sidsel
Dødelige dråper: thriller

Varighet: 10 t 15 min
Lest av: Line Verndal
Bokomtale: Frank Høegh tar med seg familien til Rio for å lede det norske oljeselskapet Valhalls brasilianske avdeling. Han tror det skal være mulig å tjene seg rik, men vikles snart inn i et nett av korrupsjon og miljøkriminalitet. Journalisten Mia Mikkelsen er i Brasil for å skrive om norske bedrifters etiske og sosiale profil, og hun dumper borti den ene miljøkatastrofen etter den andre. Snart blir situasjonen farlig både for Frank og Mia.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2011
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616881

Damhaug, Torkil
Ildmannen

Varighet: 14 t 0 min
Lest av: Ivar Nergaard
Bokomtale: Nesten tretti hester brenner inne på Stornes gård, og i ukene etterpå går også menneskeliv tapt i voldsomme branner. Norsk-pakistanske Jasmeen, har norske Karsten som hemmelig kjæreste, men dette blir oppdaget av hennes familie. Han er redd for hevn fra denne familien og havner i en gruppe som har som mål å forsvare vestlig kultur mot den islamske trusselen.
Forlag: Cappelen Damm lyd, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 618141

Dasgupta, Rana
Solo

Oversatt av: Christian Rugstad
Varighet: 12 t 17 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Ulrich har vært øyenvitne til et helt århundre med krig og tilbakegang i hjemlandet Bulgaria, og nå sitter han blind og alene og lurer på om han har visdom og kunnskap å etterlate seg. Fra stolen i sin fattigslige leilighet legger han ut på en oppdagelsesreise i sitt eget liv, mot en overraskende åpenbaring av ømhet og innsikt. Ulrichs beretning om sitt lange liv er en fortelling om tapte røtter, brutte tradisjoner og bortkastede forsøk - og om menneskets vidunderlige evne til å finne utveier.
Originaltittel: Solo
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616794

De Robertis, Carolina
Det usynlige fjellet

Oversatt av: Heidi Grinde
Varighet: 17 t 45 min
Lest av: Eva Dons
Bokomtale: Dette er en aktuell, poetisk, magisk og historisk roman om kvinneskjebner, revolusjon og kjærlighet. Handlingen er lagt til 1900-tallets Uruguay. Den første dagen i året 1900 er den lille landsbyen i Uruguay vitne til et under. En liten jente kommer til syne i et tre etter å ha vært borte i flere måneder. Vidunderbarnet, Pajarita, blir senere stammor til en rekke uvanlig sterke og selvstendige kvinner.
Originaltittel: The invisible mountain
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, Oslo, 2010
Boknummer: 616034

Den Skandinaviske gullrekka

Oversatt av: Elisabeth Bjørnson, Elisabeth Bjørnson, Inge Ulrik Gundersen og Inge Ulrik Gundersen
Varighet: 8 t 57 min
Lest av: Yngve Berven
Bokomtale: 12 noveller fra noen av Skandinavias fremste forfattere. Fra Danmark: Jussi Adler-Olsen, Kaaberbøl & Friis, Christian Mørk, Øbro & Tornbjerg. Fra Norge: Kjell Ola Dahl, Jørn Lier Horst, Gunnar Staalesen. Fra Sverige: Arne Dahl, Grebe & Träff, Mons Kallentoft, Håkan Nesser. Novellene er ikke tidligere publisert i bokform i Norge.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2011
Boknummer: 617604

Dexter, Colin
Døden er nå min nabo: en sak for inspektør Morse

Oversatt av: Kurt Hanssen
Varighet: 9 t 52 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Rachel James står på kjøkkenet i sitt da et dødelig skudd treffer henne. Inspektør Morse og hans trofaste Lewis konstaterer at skuddet gikk gjennom kjøkkenvinduet, og at gardinene var trukket for. Rachel ble 29 år og bodde alene. De klarer ikke å finne noe som helst motiv for å ta livet av kvinnen.
Originaltittel: Death is now my neighbour
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad & Bjørke, Bergen, 2010
Emner: Morse
Boknummer: 617531

Dexter, Colin
Oppgjørets time: en sak for inspektør Morse

Oversatt av: Kurt Hanssen
Varighet: 11 t 23 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Det er ett år siden Yvonne Harrison ble funnet drept i sitt hjem - naken og påsatt håndjern. Drapssaken har opptatt politiet, men de har ikke kommet noen vei. Enkelte undrer seg over at inspektør Morse ikke har tatt saken. Selv ikke etter at noen nye opplysninger kommer frem, vil Morse ha noe med saken å gjøre.
Originaltittel: The remorseful day
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad Bjørke, Bergen, 2011
Boknummer: 617537

Dostojevskij, Fjodor Mikhajlovitsj
Opptegnelser fra et kjellerdyp

Varighet: 4 t 42 min
Lest av: Axel Aubert
Bokomtale: Syk, ond og frastøtende. Slik presenterer Kjellermennesket seg selv. Han har trukket seg tilbake i sin krok, i såret stolthet. Der sitter han og spinner sine tanker. Denne boka betegner et skille i forfatterens livsverk. For første gang reiser Dostojevskij her de filosofiske spørsmål og problemstillinger som han senere skulle utdype i de store romanene.
Originaltittel: Zapiski iz podpol'ja
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Solum, Oslo, 2002
Boknummer: 616578

Doyle, Roddy
Den døde republikken

Oversatt av: Bjørn Alex Herrman
Varighet: 13 t 50 min
Lest av: Yngve Berven
Bokomtale: Året er 1951, og Henry Smart er på vei til Irland etter å ha vært på flukt i USA siden 1922. Han har blitt hyret som IRA-konsulent for den kjente regissøren John Ford, og stiller sin livshistorie til disposisjon for ham. Under innspillingen av filmen The Quiet Man innser Henry at regissøren har endret grovt på historien hans. En konfrontasjon synes uunngåelig.
Originaltittel: The dead republic
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616407

Drangsholt, Janne Stigen
Humlefangeren: roman

Varighet: 7 t 26 min
Lest av: Charlotte Grundt
Bokomtale: Norske Rakel er i Tokyo som utvekslingsstudent og kjenner ingen, men så møter hun filmstudenten Saeki, som hun flytter inn hos. Hun kommer ikke ordentlig inn på han, og etter hvert skjønner hun at han har ei kobling til terrorangrepet med nervegassen sarin på t-banen i Tokyo. Rakel er både redd og litt fascinert, og hun blir nødt til å ta et valg.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, Oslo, 2011
Boknummer: 616929

Dueñas, María
Syersken fra Madrid

Oversatt av: Kari Risvik og Kjell Risvik
Varighet: 21 t 56 min
Lest av: Ranveig Eckhoff
Bokomtale: En storslått roman om Sira, den unge datteren til en syerske fra Madrid. Hun forelsker seg i forretningsmannen Ramiro Arribas, og arver også sin ukjente far. Med ett er hun formuende, og har en mann hun elsker. Men lykken varer ikke, Ramiro forlater henne, den spanske borgerkrigen bryter ut og Sira vikles inne i et risikabelt dobbeltliv, som syerske og britisk spion.
Originaltittel: El tiempo entre costuras
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, cop. 2012
Boknummer: 617611

Dybdahl, Audun
Fra pest til poteter (2): 1350 til 1850

Varighet: 26 t 24 min
Lest av: Jan Erik Kaplon
Bokomtale: Boken tar for seg senmiddelalderen og tidlig nytid, fra perioden 1350 til 1850. Senmiddelalderen preges av den store pesten. Halvparten av befolkningen blir revet bort, og mange gårder legges øde. Det fører til at jord blir billigere og avgiftene mindre. For godseiere blir inntektene bare en brøkdel av hva de har vært før. Jordbruket er grunnlaget for livberging i Trøndelag, sammen med jakt og fangst, fiske, skogsdrift og bergverksdrift. Fra 1600-tallet blir Trøndelag trukket sterkere inn i en internasjonal handelsøkonomi med eksport av fisk, trelast og kobber. Mot slutten av 1700-tallet blir levevilkårene bedre, og flere lever opp. Bind 2 av et bokverk på 3 bøker.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tapir akademisk forlag, Trondheim, 2005
Emner: Trondheim, Historie
Dewey: 948.4, 948.4161
Boknummer: 616145

Egeland, Tom
Nostradamus' testamente: spenningsroman

Varighet: 15 t 51 min
Lest av: Erik Hivju
Bokomtale: En italiensk professor som er spesialist på koder i middelalder-manuskripter blir kidnappet. Bjørn Beltø og professorens hustru kastes ut i en spennende jakt og flukt. Mange jakter på dem, og de må oppklare kodene i brev fra spåmannen Nostradamus før kidnapperne gjør det.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2012
Boknummer: 618168

Eikemo, Marit
Samtale ventar: roman

Varighet: 11 t 28 min
Lest av: Arnhild Litleré
Bokomtale: 38 år gamle Elisabeth Brenner er eks-journalist som har gått på ein smell. Gjennom NAV får ho jobb med å samle dialektprøvar i industristaden Einvik i forbindelse med eit forskingsprosjekt. Men Brenner greier ikkje skilje jobb og privatliv og etter kvart stiller folk seg meir og meir tvilande til kven ho er og kva ho driv med. Betre blir det ikkje da ho fattar interesse for den sære, lokale forfattaren Sveinung Sel.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2011
Boknummer: 616796

Einar Már Gudmundsson
Sinnets gitter: en kjærlighetshistorie

Oversatt av: Tone Myklebost
Varighet: 10 t 2 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Einar er alkoholiker, narkoman og sitter i fengsel. En dag sender han et brev til forfatteren Einar Már. Tre år senere treffer de hverandre på et møte i Anonyme Alkoholikere. Einar Þór overlater alle brevene han har utvekslet med kjæresten sin, til Einar Már. Det fører til at forfatteren begynner å gjenfortelle deres kjærlighetshistorie, samtidig som han ser tilbake på sin egen litterære karriere - med alkoholen som fast følgesvenn.
Originaltittel: Rimlar hugans
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Alkoholisme, Narkomani
Boknummer: 616422

Ekman, Kerstin
Mordets praksis

Oversatt av: Bodil Engen
Varighet: 6 t 9 min
Lest av: Sigmund Sæverud
Bokomtale: Pontus Revinge, er lege - fattig, ensom og sosialt inkompetent. Han er besatt av den unge Frida, stedatteren til kollegaen Skade. Når Revinge ser at også Skade sluker stedatteren med øynene, begynner han å sysle med tanken om å utrydde "skadedyret".
Originaltittel: Mordets praktik
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Sverige
Dewey: 948.5051
Boknummer: 616555

Eliassen, Ruben
De som arver jorden: kriminalroman

Varighet: 6 t 21 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Sean er sykemeldt etter en skuddskade. Likevel fortsetter han å oppsøke Oslos kriminelle underverden, som får stifte nærmere bekjentskap med hans uortodokse politiarbeid. Issais Haile Franzen blir funnet hengt i en leilighet på Grünerløkka, men stemmer det at gutten virkelig har begått selvmord? Sean skyr ingen midler, verken i sin kamp for sannheten eller på sin vei til å gjøre verden til et litt bedre sted å leve. De som arver jorden er en rå og usminket krimhistorie fra Oslos bakgater. Dette er en frittstående oppfølger til: "Vi dør så sakte"
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kagge, Oslo, 2011
Boknummer: 616467

Enger, Cecilie
Kammerpiken: roman

Varighet: 6 t 34 min
Lest av: Gisken Armand
Bokomtale: Oslo, 1926. Hilda Cooper kommer fra England for å jobbe som dronning Mauds kammerpike. Innenfor Slottets vegger, i sterk kontrast til livet utenfor, innordnes hun i et hierarkisk samfunn av tjenere, etikette, måltider og dronningens stadige kjoleskift. Hilda Cooper ble, sammen med sin underordnede kammerpike Violet Wond, boende på Slottet under tre norske konger, fram til sin død på 1990-tallet. Romanen er basert på samtaler med folk som kjente disse to.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616885

Espedal, Tomas
Imot naturen: (notatbøkene)

Varighet: 4 t 10 min
Lest av: Trond Brænne
Bokomtale: Denne boken dreier seg om den store, umulige kjærligheten. Om kjærlighetsforholdet mellom den godt voksne mannen og den pur unge kvinnen. Mellom Tomas og Janne. Det er den store kjærligheten som er imot naturen, den kjærligheten som gir den høyeste lykke og den svarteste sorg. Denne boken fikk Brageprisen 2011.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2011
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616917

Falsk, Herodes
Elsk din fiende

Varighet: 8 t 26 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Når Paul Weller låser seg inn i onkelens hjem i Braunston, finner han onkelen med en kniv i brystet. Hvem har drept ham? Og hvorfor har noen interesse av å ta livet av den fredelige onkelen? Paul får knapt tid til å tenke over dette, før drapsmennene kommer tilbake og han må løpe for livet.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2009
Boknummer: 616360

Fastvold, Marianne
Kvinner før jul: roman

Varighet: 6 t 13 min
Lest av: Eva Dons
Bokomtale: En forviklingskomedie om Ingrid Nord som er en typisk kvinne før jul, som lager planer og lange lister for desember. Hun drømmer at mannen hennes Balder er sjalu, hun blir mer og mer sint, mens hun baker pepperkaker og ordner andre ting til jul.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], cop. 2011
Emner: Høytider, Jul
Boknummer: 617612

Ferris, Joshua
Den navnløse

Oversatt av: Henning Hagerup
Varighet: 10 t 42 min
Lest av: Yngve Berven
Bokomtale: Tim er en frisk og vellykket mann. Hans kone Jane elsker ham, og de har et godt ekteskap. Han er lidenskapelig opptatt av jobben sin som en suksessfull Manhattanadvokat. Så en dag reiser han seg og går ut. Og fortsetter å gå. Uten at han er i stand til å stoppe.
Originaltittel: The unnamed
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2011
Boknummer: 616891

Fjellanger, Kristian
Feit: mitt liv som tjukkas

Varighet: 3 t 25 min
Lest av: Lars Henrik Aarnes
Bokomtale: Ein ulukkeleg Kristian (140 kg) står i prøverommet og bestemmer, lett desperat, at nok er nok. Eitt år seinare har han slanka vekk halve seg. Dette er Kristian Fjellanger si forteljing om skammen ved å vere den feite mannen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Manifest, Oslo, 2010
Emner: Fedme
Boknummer: 616410

Flatland, Helga
Alle vil hjem. Ingen vil tilbake (2): roman

Varighet: 7 t 19 min
Lest av: Flere innlesere
Bokomtale: Tre unge gutter fra samme bygd, Tarjei, Trygve og Kristian, dør i Afghanistan-krigen. Julie, Sigurd og Mats er på ulike måter rammet av dødsfallene, og de må etablere sine egne liv i skyggen av denne hendelsen. .
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Sorg
Boknummer: 616902

Flatland, Helga
Bli hvis du kan, reis hvis du må (1): roman

Varighet: 5 t 42 min
Lest av: Flere innlesere
Bokomtale: Tre unge barndomsvenner fra samme bygd, Tarjei, Trygve og Kristian, beslutter å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av de tre kommer tilbake. Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2010
Boknummer: 616901

Forna, Aminatta
Kjærlighetens egenartede hukommelse

Oversatt av: Guro Dimmen
Varighet: 21 t 28 min
Lest av: Per Andreas Tønder
Bokomtale: Adrian Lockheart er en ung psykolog som rømmer fra livet sitt i England til et sykehus i Freetown, Sierra Leone, der minnene om borgerkrigen i årene etter 2000 ennå er levende. Adrian plages av varmen, av skitt og støv, og av alle hemmelighetene som fremdeles fins i landet. På tross av at de har svært forskjellig utgangspunkt, blir han nær venn med sin kollega, den unge ortopediske kirurgen Kai Mansaray. Begge er sterkt overarbeidet i et land der posttraumatisk stress og krigsskader florerer.
Originaltittel: The memory of love
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616216

Fortier, Anne
Julie

Oversatt av: Per Kristian Gudmundsen
Varighet: 21 t 54 min
Lest av: Emma Rowena Hansen
Bokomtale: Handlingen i denne boken spenner seg fra Siena på 1300-tallet til det 21. århundrets Italia og USA. Julies tante dør og Julie arver en nøkkel til en bankboks i Siena. I bankboksen finner Julie en familiehemmelighet, og snart er hun på jakt etter den sanne historia om sin slektning Giulietta, hun som en gang elsket Romeo. Julie møter etterkommerne etter familiene som satte middelalderens Siena på hodet, og hun finner ut at det hviler en forbannelse over de to slektene. Det eneste som kan redde Julie fra hennes skjebne som forbannelsens neste offer, er at hun finner sin Romeo.
Originaltittel: Juliet
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2011
Boknummer: 616798

Fosse, Jon
Kortare prosa

Varighet: 7 t 22 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Boka inneheld desse tidlegare utgjevne titlane: 'Eldre kortare prosa' (1998), 'To forteljingar (1993) og 'Prosa frå einoppvekst (1994). I tillegg tre tekstar som ikkje har vore publisert i bok før.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2011
Boknummer: 616935

Fosse, Jon
Olavs draumar (2): forteljing

Varighet: 2 t 15 min
Lest av: Tor Sigbjørnsen
Bokomtale: Alida og Asle kom til Bjørgvin og der fødde Alida eit barn. I denne boken forlet dei byen. Asle vel no å kalle seg Olav og vil dra attende for å kjøpe ei gåve til Alida. Men det går ikkje slik han drøymer om.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2012
Boknummer: 618237

Fossum, Karin
Jeg kan se i mørket: roman

Varighet: 7 t 2 min
Lest av: Kim Haugen
Bokomtale: Den ensomme Riktor har i mange år vært ansatt på Løkkas sykehjem. Tilsynelatende en vanlig mann, stillfarende og høflig. Men når sjansen byr seg, lugger han pasientene i håret og heller medisinen derers i do; han er sykepleieren fra helvete. Riktor blir venn med den sterkt alkoholiserte Arnfinn, men en dag ser han Arnfinn forsyne seg av lommeboken sin, og slår ham resolutt ihjel med en hammer.
Forlag: Cappelen Damm lyd, Oslo, 2011
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616566

Framnes, Svein Tarald
Juletre til Afrika

Varighet: 5 t 44 min
Lest av: Lars Henrik Aarnes
Bokomtale: Ragnhild, ordførar i ei vestlandsbygd, har funne ut at grantrea som veks på ei øy, skal bort - som juletre til Afrika. Den russiske verftsarbeidaren Pavel blir leiar for fellinga. Med seg får han innflyttaren Helge, forteljaren i romanen, ein engsteleg og inntrykksvar mann som slit med å meistre kvardagen. Men som kompanjongen til Pavel blir han del av eit komisk heltepar som dumpar bort i mangt og mykje av stort og smått.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616871

Freeman, Kimberley
Der drømmene møtes

Oversatt av: Ina Bakke Kickstat
Varighet: 15 t 9 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Glasgow, 1929 Beattie Blaxland hadde store drømmer. Hun ville bort fra et liv i fattigdom og ønsket å skape seg et navn i moteverdenen. Et liv som alenemor i Australia inngikk ikke i drømmen. London, 2009 Emma Blaxland-Hunter gjorde drømmen til virkelighet. Som prima ballerina ved London-balletten hadde hun alt Helt til hun mistet det. De to kvinnene lever i hvert sitt århundre, men begge må hente styrke i seg selv til å begynne på nytt. En arv fra bestemoren Beattie fører Emma til en idyllisk gammel gård på Tasmania. Her innser Emma til slutt hva hun virkelig vil.
Originaltittel: Wildflower hill
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616417

Frei, Max
Den fremmede

Oversatt av: Hege Susann Bergan og Dina Roll-Hansen
Varighet: 24 t 5 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Den fremmede er de fascinerende og ubeskrivelig morsomme nedtegnelsene til Sir Max, en mislykket, men vennligsinnet fyr som finner et nytt og bedre liv i den magiske verden Jekko. Max Frei skriver eksentrisk og sjarmerende, og har fengslet russiske lesere i snart femten år. Tonen er ikke ulik Alice i eventyrland. Max er en taper som har snudd døgnet på hodet og gjør det han kan best: ingenting. Drømmene hans har alltid vært mer interessante enn livet han lever, så når han tilbys jobb i en annen verden, er han klar som et egg. Med ett er han nattavløser for Sir Djuffin Halli, den Høystærede Sjefen for Den hemmelige spesialenheten i byen Jekko, og det nye livet blir fylt av oppklaring av diverse magiske overtramp og enorme matorgier med de andre tjenestemennene i departementet. Skjebnen smiler endelig til Max. Og Max smiler tilbake.
Originaltittel: Tsjuzjak
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Scibsted, Oslo, 2011
Boknummer: 616426

French, Dawn
A Tiny Bit Marvellous

Varighet: 10 t 38 min
Lest av: Myra Portice
Bokomtale: Everyone hates the perfect family. So you'll love the Battles. Mo is about to hit the big 50, and some uncomfortable truths are becoming quite apparent: She doesn't understand either of her teenage kids, which as a child psychologist, is fairly embarrassing. She has become entirely grey. Inside, and out. Her face has surrendered and is frightening children. Dora is about to hit the big 18 ...and about to hit anyone who annoys her, especially her precocious younger brother Peter who has a chronic Oscar Wilde fixation. Then there's Dad ...who's just, well, dad.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Penguin Books, London, 2011
Emner: Familie
Boknummer: 618259

Frobenius, Nikolaj
Så høyt var du elsket: roman

Varighet: 8 t 15 min
Lest av: Mads Ousdal
Bokomtale: Viktor Ulvdal er en sprek far og bestefar, en dag får han plutselig hjerneslag og blir en skrøpelig mann og hele personligheten forandres. Vi følger Viktor og sønnen Emil, som ser faren forandre seg til en uberegnelig og til tider en rasende gammel mann. Møte med helsevesenet er heller ikke lett, da faren sendes rundt mellom sykehus og korttidsplasser på sykehjem.
Forlag: Lydbokforlaget AS, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2011
Emner: Eldre
Boknummer: 617613

Furnivall, Kate
St.Petersburgs juvel

Oversatt av: Ann Kristin Hermundstad
Varighet: 18 t 43 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Unge Valentina Ivanova sjarmerer St. Petersburgs aristokrati med sin klassiske russiske skjønnhet og sitt pianotalent. Men skandalen omslutter henne da hun innleder en romanse med Jens Friis, en dansk ingeniør. Hennes foreldre er ubøyelige i sin motstand mot forholdet og presser henne inn i en kjærlighetsløs forlovelse med en russisk adelsmann. Samtidig er Russland på vei mot opprør. Tsaren, dumaen og bolsjevikene er i strupen på hverandre.
Originaltittel: The jewel of St. Petersburg
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vega, Oslo, 2011
Boknummer: 616378

Gappah, Petina
Klagesang for Easterly

Varighet: 6 t 33 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Boken innholder 13 noveller som beskriver et stolt folk som kjemper for et verdig liv under president Mugabes regime. De har vanlige drømmer og håp for fremtiden, men er fanget i en verden de ikke har kontroll over. Det er en samling sterke, gripende, modige, men også humoristiske fortellinger om mennesker som lever i et land med mye håpløshet og urettferdighet.
Originaltittel: An elegy for Easterly
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2009
Boknummer: 616936

García Lorca, Federico
Sigøynerballader

Oversatt av: Kari Näumann
Varighet: 1 t 35 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Lorcas litterære gjennombrudd, hans Romancero Gitano fra 1928, foreligger her for første gang på norsk. Med sitt metaforsterke og symbolladede språk, med motiver hentet fra et område han var sterkt knyttet til, vekker Lorca til live en dikttradisjon med røtter tilbake til spansk gullalder. I disse diktene, som alle bærer preg av å tilhøre balladens - eller romanens - fortellende fremstillingsform, møter Lorcas dype fascinasjon for det lokale en eksistensiell, universell tematikk. Gjennom forfatterens sterkt uttalte og sanselige billedspråk brytes mytologi og modernitet, fortid og nåtid, liv og død. En opprivende og vakker diktsamling som igjen og igjen kretser om menneskets grunnleggende vilkår.
Originaltittel: Romancero gitano
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Bokvennen, Oslo, 2005
Boknummer: 616361

Gavalda, Anna
Eg vil at nokon skal vente på meg: noveller

Oversatt av: Ragnar Hovland
Varighet: 4 t 35 min
Lest av: Arnhild Litleré
Bokomtale: Menneska vi møter i desse novellene opplever at det vanlege livet dei lever sklir ubønnhørleg ut. Forfattaren observerer personane sine og livet deira med skarpt blikk. Boka gir eit levande tidsbilete frå den urbane verda. Historiene les ein ikkje som ei samling enkeltnoveller, men som ein roman om ei gruppe menneske som gjennom teksten får liv for lesaren.
Originaltittel: Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2009
Boknummer: 616483

Geda, Fabio
I havet er det krokodiller: Enaiatollah Akbaris historie fra virkeligheten

Oversatt av: Jon Rognlien
Varighet: 5 t 0 min
Lest av: Espen Sandvik
Bokomtale: Bare 10 år gammel blir den afghanske gutten Einaiatollah Akbaris etterlatt alene i en flyktningeleir i Quetta i Pakistan, etter at han har flyktet fra Taliban sammen med moren sin. Denne romanen forteller den gripende historien om hans fem år lange ferd mot frihet.
Originaltittel: Nel mare ci sono i coccodrilli
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Emner: Flyktninger
Boknummer: 618270

Gerhardsen, Carin
Byssan lull

Varighet: 9 t 46 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: To små barn og deres filippinske mor blir funnet brutalt drept i sitt hjem. Barnefaren peker seg ut som en mulig drapsmann. Han er førtidspensjonert og lever et temmelig ensomt liv i Södermalm i Stockholm. Men etterforskerne Conny Sjöberg og Petra Westman i Hammarby politidistrikt er ikke sikre i sin sak og sliter med å få et gjennombrudd i etterforskningen. Samtidig får de en ny og stor sak i fanget.
Originaltittel: Vyssan lull
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad og Bjørke, Bergen, 2011
Boknummer: 616434

Gordimer, Nadine
Beethoven var en sekstendedel svart og andre noveller

Oversatt av: Ragnhild Eikli
Varighet: 5 t 33 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: En kvinne bedømmer statusen på ekteskapet sitt ut fra tonen i mannens cello; en gift kvinne tolker mannens sinnsstemning ut fra lukten i halsgropen hans; et ektepar som nettopp har flyttet fra hjemlandet, sliter med hver sine minnebilder, han med bildene fra sin barndoms Budapest, hun med bilder fra landsbygda i Sør-Afrika.
Originaltittel: Beethoven was one-sixteenth black
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, cop. 2011
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616120

Gowda, Shilpi Somaya
Indias datter: roman

Oversatt av: Sidsel Mellbye
Varighet: 12 t 32 min
Lest av: Eva Dons
Bokomtale: Hovedpersonen Asha blir gitt bort mot morens vilje, til et indisk barnehjem som nyfødt fordi hun er jente. Hun blir adoptert til USA og vokser opp hos flotte adoptivforeldre, hvor faren er indisk. Vi følger livet til denne familien og familien hennes i India gjennom 20 år. En dramatisk og spennende fortelling.
Originaltittel: Secret daughter
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen, Oslo, 2011
Boknummer: 617615

Grafton, Sue
"V" for vendetta

Varighet: 17 t 7 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Phillip Lanahan blir drept da han ikke greier å betale spillegjelden sin. To år senere faller butikktyen Audrey Vance i døden, og privatetterforsker Kinsey Milhone får i oppdrag fra enkemannen om å etterforske Audreys død. Har de to dødsfallene noe med hverandre å gjøre?
Originaltittel: V is for vengeance
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, [Oslo], 2012
Boknummer: 618136

Grebe, Camilla
En slags fred

Varighet: 10 t 18 min
Lest av: Nina Woxholtt
Bokomtale: Siri er psykolog og psykoterapeut. Hun har vært enke i ett år, og føler seg stadig mer ensom og redd i det vesle huset ved sjøen. En dag blir en av pasientene hennes funnet død, og politiet finner et avskjedsbrev der kvinnen takker Siri for at hun fikk henne til å innse hvor meningsløst livet er. Siris verden raser sammen. Hun spør seg selv om hun virkelig er så dårlig til å ta hånd om pasientene, eller om det finnes en annen forklaring. Hun begynner å få en ubehagelig følelse av at noen følger etter henne og vil henne vondt.
Originaltittel: Någon sorts frid
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2010
Boknummer: 616876

Grisham, John
Gatens advokat

Oversatt av: Peter Lorentzen
Varighet: 12 t 40 min
Lest av: Per Andreas Tønder
Bokomtale: Michael Brock skriver faktura med gaffel, tjener store penger og stiger i gradene på vei mot toppen i advokatfirmaet Drake & Sweeney i Washington. En fillete, illeluktedne mann - uteliggeren Mister - dukker plutselig opp i advokatfirmaet og tar ni gisler i firmaets luksuriøse møterom. I timer stirrer de inn i Misters pistolmunning mens de venter på redningen de vet vil komme. Når alt er over, har Michael blod fra Mister over hele seg. Michaels samvittighet blir skikkelig vakt, og han vender ryggen til maktkamp og karriere. Han ønsker å bruke evnene sine til å hjelpe de hjemløse og være deres forkjemper. Men hvem var Mister? Michael finner ut at mannen hadde sine grunner til å oppsøke Drake & Sweeney. Og når Michael finner en mappe med opplysninger, blir hans tidligere arbeidsgivere hans argeste fiender. For dem er Michael Brock blitt gatens farligste mann...
Originaltittel: The street lawyer
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617538

Grisham, John
Livet utenfor

Oversatt av: Pål Heggøy
Varighet: 10 t 48 min
Lest av: Erich Kruse Nielsen
Bokomtale: John Grisham er en stor historieforteller. Her er 7 historier som kunne ha blitt fortalt på en doven søndag. Noen er muntre, andre mørke og dystre og andre igjen rørende, men alle slår an strenger hos leseren og viser Grishams forfatterklo.
Originaltittel: Ford County
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616307

Grissom, Kathleen
Tilbake til Tall Oaks

Oversatt av: Elisabeth Sætvedt
Varighet: 14 t 6 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Historien starter i 1791. Syv år gamle Lavinia mister foreldrene sine i overfarten til Amerika. Kapteinen tar henne med seg til tobakksplantasjen sin, der hun vokser opp sammen med slavene. Hun har det bra der, til tross for hun skiller seg ut med sin hvite hud. Når hun blir eldre blir hun tatt inn i herskapshuset, og hun får da problemer med hvilken verden hun egentlig hører til i.
Originaltittel: The kitchen house
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 617971

Grytten, Frode
80° aust for Birdland

Varighet: 2 t 14 min
Lest av: Tor Sigbjørnsen
Bokomtale: Korte noveller frå ein norsk småby, om jazz og gryande ungdom.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2011
Boknummer: 618246

Guerra, Wendy
Alle drar sin vei

Oversatt av: Kari Näumann
Varighet: 7 t 1 min
Lest av: Emma Rowena Hansen
Bokomtale: Denne boken er basert på forfatterens egne dagbøker fra hennes oppvekst på Cuba på 1980-tallet. Den handler om Nieve Guerra er en moden jentunge, som vokser opp sammen med ei ustabil mor og en voldelig far. Samtidig som venner og familie forlater landet i tur og orden går Nieve gjennom ei turbulent ungdomstid, en utdannelse på et kunstakademi og sine første forelskelser. Dagboken er Nieves eneste fortrolige. Boken er vinner av den spanske Bruguera-prisen og er ikke utgitt på Cuba.
Originaltittel: Todos se van
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Bokvennen, [Oslo], 2011
Boknummer: 616937

Haavardsholm, Espen
Besøk på Ekely: roman

Varighet: 8 t 34 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Da våren kommer dette mørke krigsåret, våkner den mistenksomme og bronkittrammede gamle maleren opp fra vinterdvalen. Med våren kommer også den 23-årige jusstudenten Doffy på besøk til herr M., og tilbyr seg å arbeide som modell for ham. Slik settes skapende og farlige krefter i sving hos den svekkede herren på Ekely denne sommeren – for siste gang. Det faktiske grunnlaget for handlingen i denne romanen er dels kjente og allment tilgjengelige sider ved Munchs biografi, dels en forfatterhemmelighet. På underlig vis er også forfatterens egen biografi knyttet til stoffet, noe som legger et ekstra lag eller to over de begivenhetene som blir skildret her, og over forholdet mellom diktning og sannhet. I sine overveielser, sin frimodige diktning og sin bruk av virkelige personer er dette en djerv roman; det er en klang av noe frekt og fandenivoldsk og underfundig på samme tid, i omgangen med dette stoffet som diktes fram fra de biografisk sett «svarte hull» i krysningspunktet mellom to liv.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2011
Emner: Munch, Edvard, Kunstnere
Dewey: 759.81
Boknummer: 616538

Haig, Matt
Det ligger i blodet: roman

Varighet: 9 t 33 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Familien Radley er tilsynelatende en vanlig familie, men det er en familie med mange hemmeligheter. Når den mystiske onkel Will kommer på besøk, er det mange mørke sannheter som dukker opp. En bok om avholdne vampyrer i en søvnig engelsk landsby.
Originaltittel: The Radleys
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, Oslo, 2010
Emner: Vampyrer
Boknummer: 617616

Hallstrøm, Didrik Morits
Du er ikke død før jeg slutter å elske deg

Varighet: 3 t 57 min
Lest av: Axel Aubert
Bokomtale: Du er ikke død før jeg slutter å elske deg er en kjærlighetsroman fra Oslo. En roman om å ha alt og ingenting på samme tid, men først og fremst; en historie om Iben og Daniel.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616405

Hannah, Sophie
Den som reddes kan

Varighet: 14 t 2 min
Lest av: Sibeth Hoff
Bokomtale: Hva gjør du hvis du blir truet på livet, og du ikke kan be politiet om hjelp uten å avsløre en hemmelighet som kommer til å ødelegge familien din - den samme hemmeligheten som kan få deg drept?
Originaltittel: The point of rescue
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616309

Hanssen, Eystein
De ingen savner

Varighet: 13 t 52 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Politietterforsker Elisabeth Sunee Rathke er halvt norsk og halvt thai, og har svart belte i karate. En ung jente blir funnet død på Gamlebyen gravlund i Oslo med en kanyle i armen. Dødsfallet er starten på en grusom sak med forbindelse til prostitusjon og trafficking, og blir den mest krevende saken Elisabeth har hatt. Hun vikles inn i et farlig spill hvor hennes eget liv er i fare.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad Bjørke, Bergen, 2010
Boknummer: 616430

Hanssen, Eystein
Giftstrøm

Varighet: 12 t 47 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Den norske ambassaden i Kampala mottar ei pakke som dokumenterer at Otto Kamperud er tatt som gissel av geriljaen i Uganda. Samtidig gjennomfører Oslopolitiet en aksjon mot narkotikamiljøet hvor de bl.a. pågriper en ung, ugandisk mann. Politietterforsker Elli Raghke fatter interesse for han og bakgrunnen hans, og spesielt interessant blir han når hun blir nødt til å forholde seg til kidnappingssaken i Uganda.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad Bjørke, Bergen, 2011
Boknummer: 616431

Hansson, Bob
Vips så ble det liv

Oversatt av: Gøril Eldøen
Varighet: 10 t 53 min
Lest av: Sveinung Oppegaard
Bokomtale: Hovedpersonen Bob reiser til India for å finne seg selv. Som et bakgrunnsteppe for hendelsene får vi glimt fra Bobs slektshistorie. Framstillingen av tidligere slektsledd og deres liv og valg har ført fram til liv og hendelser i verden i dag. Dette er en humoristisk, velskrevet og ettertenksom fortelling om hvem man er, hvor man kommer fra, hvilke tilfeldigheter som styrer livet og hvordan fortiden og slekten er til stede i ethvert liv.
Originaltittel: Vips så blev det liv!, eller En hyllning til blågrönalgen
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616803

Hart, John
Brødrene fra Iron house

Varighet: 13 t 8 min
Lest av: Ole Christian Gullvåg
Bokomtale: De to brødrene Julian og Michael, vokser opp i det brutale guttehjemmet Iron House. Julian overlever bare fordi storebroren Michael beskytter han. Etter et drap må han rømme fra guttehjemmet. Han taes inn i varmen av en beryktet mafiaboss, men får store problemer da han etter noen år prøver å kommet ut av dette igjen. Han må flykte igjen, og flukten fører han tilbake til fortiden.
Originaltittel: Iron house
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2012
Originalforlag: Font, Oslo, 2012
Boknummer: 617973

Hart, John
Løgnenes konge

Oversatt av: Kjersti Velsand
Varighet: 17 t 58 min
Lest av: Erich Nielsen
Bokomtale: Work er advokat, men har alltid levd i skyggen av sin far Ezra, som er en svært suksessfull forsvarsadvokat. Ezra forsvinner, men Work nøler med å hjelpe politiet, for bare han og søsteren Jean vet hvor ond og manipulerende faren kunne være.
Originaltittel: The king of lies
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Font, Oslo, 2011
Boknummer: 617913

Hart, John
Ved elven

Varighet: 11 t 27 min
Lest av: Trond Peter Stamsø Munch
Bokomtale: Fem år etter at han ble frikjent for drap, vender Adam Chase tilbake til sin barndoms by, men der møter han en utbredt mistanke om at han likevel var skyldig i forbrytelsen. Han forsøker å gjenoppta kontakt med familie, kjæreste og venner, men kort tid etter hjemkomsten blir han antastet og banket opp. Når nye lik begynner å dukke opp, vender hele byen seg mot ham.
Originaltittel: Down river
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Font, [Oslo], 2011
Boknummer: 616392

Harvey, Samantha
Ødemark

Oversatt av: Inger Gjelsvik
Varighet: 11 t 52 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Jake er en arkitekt i sekstiårene, og han er ikke lenger den han var. Han har mistet sin kone, sønnen er i fengsel, og han er i ferd med å miste seg selv. Jake lider av Alzheimer. Han strever med å holde fast på de få minnene han har, men de blir stadig vagere og ikke til å stole på. Han lurer på hva som har skjedd med datteren, og så er han usikker på om han har hatt en datter. Og hvorfor er nå sønnen i fengsel? Han kan ikke si noe sammenhengende om livet sitt når sykdommen stjeler minnene og fortiden hans. En gang fantes det et kirsebærtre, og en gul kjole, men Jake skjønner ikke lenger hva det har med ham å gjøre.
Originaltittel: The wilderness
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2011
Emner: Alzheimers sykdom
Boknummer: 616346

Hayder, Mo
Borte

Oversatt av: Torleif Sjøgren-Erichsen
Varighet: 12 t 53 min
Lest av: Trond Peter Stamsø Munch
Bokomtale: Jack Caffrey er på jakt etter en biltyv. Det som er spesielt med dette tyveriet, er at det satt ei 11 år gammel jente i baksetet på den stjålne bilen. Hun er fortsatt savnet, og snart begynner kidnapperen å kommunisere med politiet. Caffrey er redd for at flere barn skal bli kidnappet, og er svært bekymret siden det virker som om kidnapperen hele tiden ligger et skritt foran politiet. Dette er den femte romanen om Jack Caffrey.
Originaltittel: Gone
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 617618

Hazel, Sven
De fordømtes legion (1)

Varighet: 9 t 41 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: Mannskapsmangelen fikk Hitler til å utnytte enhver mulighet til å ta ut folk til krigstjeneste. Kriminelle, voldsmenn, politiske fanger og desertører kunne bli benådet i fangenskap og kommandert ut i krigen. De havnet alle i en straffebataljon, som fikk de verste oppdragene. Det 27. Panserstrafferegimentet ble tvunget til å utkjempe en krig ingen av soldatene trodde på.
Originaltittel: De fordømtes legion
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Billigbok, Dilling, 2002
Emner: Verdenskrigen 1939-1945
Boknummer: 616362

Hazel, Sven
Døden på larveføtter (2)

Oversatt av: Leif Tokum
Varighet: 11 t 19 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: Pansersoldatene i Hitlers 27.Dødsregiment på tilbaketog fra østfronten. Disse landsknektene deltar i det grufulle oppryddningsarbeidet da britenes bomber hagler ned over byene i Tyskland. Larveføttene pløyer seg gjennom Russlands stepper under vinterens jernharde klo, på en dødsmarsj som aldri synes å ta slutt.
Originaltittel: Døden på larvefødder
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Billigbok, [Oslo], 2002
Emner: Verdenskrigen 1939-1945
Boknummer: 616363

Helle, Helle
Dette burde skrives i nåtid

Varighet: 3 t 56 min
Lest av: Elisabeth Vatn
Bokomtale: Dorte er en ung kvinne, som leier et hus ved en jernbanestasjon. Hun skal begynne å studere og tar toget hver dag inne til København, men går aldri på universitet. Hun går på kafeer og bruker opp sparepengene sine, og kommer ikke i gang med noen ting.
Originaltittel: Dette burde skrives i nutid
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2012
Boknummer: 617619

Henderson, Susan
Det blå rommet: roman

Oversatt av: Hilde Lyng
Varighet: 9 t 37 min
Lest av: Kristin Rui Slettebakken
Bokomtale: Tillie vokser opp med moren Mara, som har psykiske problemer og en far som er militær. Tillies eneste ønske er at moren skal bli glad igjen. Når familien flytter forsvinner moren, og Tillie får ingen forklaring av faren hvor hun er. Men en kveld finner hun en dør i kjelleren med et merkelig blått lys. Dette er en sår og trist historie, men også full av varme og kjærlighet.
Originaltittel: Up from the Blue
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen, Oslo, cop. 2012
Boknummer: 617620

Hill, Joe
Horn

Oversatt av: Rune Larsstuvold
Varighet: 14 t 1 min
Lest av: Mads Jørgensen
Bokomtale: Når Ignatius Perry våkner og oppdager at han har fått horn, tror han det er en hallusinasjon. Men hornene viser seg å være ekte. Samtidig har han fått helt spesielle evner: Han kan få folk til å si akkurat de de tenker og mener. For ett år siden ble Igs kjæreste drept under mystiske omstendigheter, og i jakten på en morder kommer disse evnene godt med. Det er tid for hevn.
Originaltittel: Horns
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616448

Hislop, Victoria
En aften på Kreta og andre fortellinger

Oversatt av: Lene Stokseth og Toril Storø
Varighet: 1 t 33 min
Lest av: Elise Bakke Arntzen
Bokomtale: Dette er fem varme og koselige noveller ,de fleste fra greske øyer. Historiene er hyggelige og stemningsfulle.
Originaltittel: Orginalittel: One Cretan evening
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, Oslo, 2011
Boknummer: 617621

Hjorth, Vigdis
Tredve dager i Sandefjord: roman

Varighet: 7 t 21 min
Lest av: Ingrid Vollan
Bokomtale: Dramatikeren Tordis kommer til Sandefjord fengsel for å sone 30 dager for promillekjøring. Innenfor murene er tretten kvinner tilfeldig tumlet sammen; narkovrak, brannstiftere, smuglere og NAV-svindlere. De ser på Hotel Cæsar, syr vinhøner og strikker lommetøfler. Tonen er røff, og humoren rå. Tordis nullstiller seg og prøver å gli ubemerket inn i fellesskapet.
Forlag: Cappelen Damm lyd, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2011
Emner: Forbrytelser
Boknummer: 616939

Hodgkinson, Amanda
Britannia Road 22

Oversatt av: Hedda Vormeland
Varighet: 13 t 29 min
Lest av: Eva Dons
Bokomtale: Ekteparet Silvana og Janusz blir splittet under den andre verdenskrigen. Når krigen er slutt går Silvana og åtte år gamle Aurek om bord i et skip som skal ta dem fra Polen til England, hvor ektemannen venter. De har ikke sett hverandre på seks år. Det viser seg det ikke er lett å finne tilbake til hverandre etter så mange år og tragiske hendelser.
Originaltittel: 22 Britannia Road
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, cop. 2012
Emner: Familie
Boknummer: 617623

Hoffman, Alice
Duevokterne

Oversatt av: Kia Halling
Varighet: 22 t 23 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Året er 70 e.Kr. Den jødiske jenta Yael må flykte fra Jerusalem, og kommer etterhvert til kong Herodes' gamle klippefestning Masada ved Dødehavet. Her skjuler det seg 900 jøder. Boken er basert på en sann historie.
Originaltittel: The dovekeepers
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Pax, Oslo, 2012
Boknummer: 618575

Hoffman, Beth
CeeCee Honeycutts reddende engler

Oversatt av: Hilde Sophie Plau
Varighet: 9 t 27 min
Lest av: Sibeth Hoff
Bokomtale: Tolv år gamle CeeCee blir helt alene da hennes psykotiske mor Camille dør i en bilulykke. CeeCees ukjente grandtante Tootie Caldwell dukker opp og tar med seg jenta til Savannah i Georigia. CeeCee opplever for første gang i sitt liv en trygg tilværelse med kjærlighet og velstand og sakte kommer hun tilbake til livet.
Originaltittel: Saving CeeCee Honeycutt
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, cop. 2011
Boknummer: 616941

Holmqvist, Karin Brunk
Sirile gentlemen søkes

Oversatt av: Kirsti Vogt
Varighet: 7 t 45 min
Lest av: Kirsti Grundvig
Bokomtale: Alma og Margit setter inn ei kontaktannonse hvor de søker etter sirile gentlemen. Mens de venter på svar, snur de opp ned på aldershjemmet Solgläntan hvor de bor midlertidig. Dette er en roman om gamle damer med bein i nesa, om vennskap som holder i allslags vær, og en påminnelse om at livet er vidunderlig og fullt av håp!
Originaltittel: Sirila gentlemän sökes
Forlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Originalforlag: Silke, Oslo, 2011
Boknummer: 617484

Hongset, Hogne
Traktaten (2): Skyggen

Varighet: 10 t 35 min
Lest av: Helge Winther-Larsen
Bokomtale: En ansatt i statsbedriften Gassco faller i sjøen og drukner.. Var det en ulykke? En mann blir funnet død i bilen sin i Langesund. Døde han av hjertesvikt? Norge og Storbritannia forhandler om en grensetraktat. Oljeselskapene manipulerer forhandlingene. En ukjent aktør - Skyggen - synes å være en forbindelse mellom sakene. Politimannen Arve Meyer ser etter hvert et mønster han helst ikke vil tro på. Har noen klart å infiltrere embetsverket i Olje- og energidepartementet? Dette er andre bok i en trilogi.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kagge, Oslo, cop. 2011
Boknummer: 616883

Horst, Jørn Lier
Jakthundene: kriminalroman

Varighet: 9 t 17 min
Lest av: Ivar Nergaard
Bokomtale: William Wisting suspenderes, mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder for 17 år siden, da unge Cecilia Linde ble drept. Wisting må selv på egen hånd, finne ut hva som egentlig skjedde den gangen. han får hjelp av sin journalistdatter, men også fra svært uventet hold.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618631

Hotakainen, Kari
Menneskets del

Oversatt av: Tor Tveite
Varighet: 8 t 40 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Salme Malmikunnas, en pensjonert garnbutikkeier, får muligheten til å selge sin livshistorie for en stor sum penger. Hun forteller om fremgangsrike barn og sitt lykkelige ekteskap. Men det som begynner som en trivelig fortelling om et levd liv, går over i noe annet. Noe mørkere. Menneskets del er en rik roman. Den er klok, direkte, gripende og avvæpnende, med en dyptloddende humor. Uten smilet er det umulig å fortelle denne historien. Uten gråten likeså.
Originaltittel: Ihmisen osa
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Familie
Boknummer: 616473

Houellebecq, Michel
Kartet og terrenget

Oversatt av: Thomas Lundbo
Varighet: 11 t 10 min
Lest av: Sigmund Sæverud
Bokomtale: Jed Martin er en suksessrik fotograf og maler. Hans store gjennombrudd får han med utstillingen "Kartet er mer interessant enn terrenget". Men etter at kjæresten forsvinner ut av livet hans, forholder han seg bare til sin gallerist, faren og Michel Houellebecq.
Originaltittel: La carte et le territoire
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Kunstnere
Boknummer: 616420

Ingulstad, Frid
Djeveløya (50): Sønnavind

Varighet: 6 t 37 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Sylvia mistenker Roar for å ha overfalt og ranet moren, og hun forstår ikke hvordan moren kan tilgi ham. Ser hun ikke hvor farlig han er? På Bastø blir Hugo og de andre guttene behandlet brutalt og umenneskelig. Elise gjør alt hun kan for å få sønnen hjem, men til ingen nytte. Til slutt får hun innvilget et kort besøk på øya.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 613202

Ingulstad, Frid
En mors bekymring (52): Sønnavind

Varighet: 6 t 48 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Elise arrangerer bryllup for Evert og Torunn. Det nygifte paret flytter inn i verksmesterboligen sammen med Torunns lillesøster, som alle blir sterkt knyttet til. Sylvia sliter fortsatt med uro og frykt, og har mest lyst til å reise fra byen. Elise bekymrer seg stadig mer for Jensine, som oppmuntrer både den ene og den andre. Men datteren er bare fjorten år, så det hele er vel helt uskyldig?
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 616568

Ingulstad, Frid
En ny sjanse (56): Sønnavind

Varighet: 6 t 30 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Jensine lengter seg nesten syk etter Erlend Nicolas, og det smerter Elise å se hvor tynn datteren er blitt og hvor trist hun er. Elise bærer et håp om at Jensine og Vidar kan bli et par, men Vidar har truffet en annen ung jente. Og en kveld får Jensine høre at Erlend Nicolas har giftet seg og fått barn.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 616572

Ingulstad, Frid
Hjemkomsten (51): Sønnavind

Varighet: 6 t 41 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Unggutten Lars har funnet seg godt til rette i Maridalsveien, men Elise blir bekymret når hun forstår at Jensine har et godt øye til stebroren sin. Hugo oppdager et selvdrap blant guttene på Bastø, og like etter får han beskjed om at han skal forflyttes. Han øyner et håp om at han skal klare å rømme, men det føles vondt å forlate Vidar og de andre kameratene.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 616567

Ingulstad, Frid
Nytt mot (54): Sønnavind

Varighet: 6 t 43 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Jensine har kommet hjem til familien, og fødselen nærmer seg. Både Johan og Elise lurer på hvordan det skal går med et spebarn i huset, de som er så mange fra før. Samtidig kommer Elises nyeste bok fra forlaget. Hun er stolt og glad, men det er ikke alle som er like fornøyde med utgivelsen, og enkelte prøver å true henne til taushet.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 616570

Ingulstad, Frid
Ondt i sinne (55): Sønnavind

Varighet: 6 t 24 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Sakte venner Jensine seg til å ha ansvar for et lite barn, Hun får seg arbeid og tar datteren med seg så ofte hun kan. Et lite håp tennes når Erlend Nicolas kommer på uventet besøk. Elise føler stadig at noen er ute etter henne, men hun har ikke mye tid til å uroe seg.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 616571

Ingulstad, Frid
Valgets kval (53): Sønnavind

Varighet: 6 t 36 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Det går med gru opp for Eline at datteren er med barn. Hva skal de gjøre nå? Hun kvier seg for å fortelle det til Johan, og er redd han skal kaste Vidar på dør. Sammen med Hilda finner hun til slutt en løsning: Jensine skal sendes til et småbruk på landet og bære frem barnet der. Men Jensine har sine egne planer.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 616569

Ingulstad, Frid
Vonde tanker (49): Sønnavind

Varighet: 6 t 42 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Hedvig Borgseter innser at sønnen Roar har brukt av hennes penger. Det er på høy tid å få slutt på at han utnytter henne, men hun frykter reaksjonen hans. Elise får høre at Hugo er arrestert, og blir fra seg av bekymring. Det går rykter om at han blir sendt til Bastø, men kan han bli sendt av gårde uten foreldrenes samtykke?
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 613201

Irving, John
I en og samme person

Oversatt av: Halvor Kristiansen
Varighet: 16 t 12 min
Lest av: Ole Christian Gullvåg
Bokomtale: Dette er en fargerik oppvekstroman fra amatør-teatermiljøet i en amerikansk småby. Her er vennskap og kjærlighet, på tvers av alder og kjønn.
Originaltittel: In one person
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618331

Itkonen, Juha
Sytten

Oversatt av: Turid Farbregd
Varighet: 13 t 3 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Første halvdel av boken handler om Henrik 17 år, som er en vanlig ungdom med sommerjobb, drikker øl med venner og drømmer om å bli forfatter. Neste del av boken er om en suksessforfatter, som nettopp har utgitt en ny roman. Han har pleid å få gode kritikker, men denne gangen blir det mange diskusjoner rundt boken.
Originaltittel: Seitsemäntoista
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2012
Boknummer: 617979

Ivey, Eowyn
Snøbarnet: en roman

Oversatt av: Heidi Grinde
Varighet: 12 t 54 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Jack og Mabel har aldri klart å få barnet de alltid har ønsket seg. De bestemmer seg for å begynne på nytt og flytter fra østkysten til Alaska. Arbeidet med å rydde ny jord er hardt og den mørke vinteren tar på. Men så dukker et lyspunkt opp: en liten jente viser seg stadig i skogkanten ved gården.
Originaltittel: The snow child
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Pantagruel, Oslo, 2011
Emner: Ekteskap
Boknummer: 616942

Jackson, Joshilyn
Piken som sluttet å svømme

Oversatt av: Elsa Frogner
Varighet: 10 t 25 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Laurel har klart å bygge et uklanderlig og godt liv for seg selv, mannen og datteren. Men en varm natt i august våkner hun av at datterens besteveninne Molly står ved sengen hennes. Molly leder henne til en livløs skikkelse som flyter i svømmebassenget. Det viser seg at det er Molly selv, og at hun er død.
Originaltittel: The girl who stopped swimming
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2010
Boknummer: 616383

Jacobson, Howard
Finklerspørsmålet

Oversatt av: Tone Formo
Varighet: 12 t 13 min
Lest av: Tor Sigbjørnsen
Bokomtale: Tre gode venner, Julian Treslove,den jødiske filosofen Sam Finkler og universitetslærer Libor Sevcik møtes jevnlig . På vei hjem fra et av møtene blir Treslove overfalt og ranet. Han er overbevist om at overfallet har antisemittiske overtoner, men han er jo ikke jøde? Fra da av begynner han å stille spørsmål både ved hva og hvem han er. Boken vant Booker-prisen i 2010
Originaltittel: The Finkler question
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, Oslo, 2011
Emner: Jøder
Boknummer: 617628

James, E.L.
Fifty Shades: Bundet (2)

Oversatt av: Vibeke Saugestad
Varighet: 20 t 21 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Skremt av Christian Greys seksuelle preferanser og mørke hemmeligheter har Ana avsluttet forholdet. En ny og spennende forlagsjobb hindrer likevel ikke at hun tenker på Christian hver time av dagen. Så da han foreslår en ny måte de kan være sammen på, klarer hun ikke å si nei. Snart oppdager hun at fortiden skjuler enda farligere og mer ødeleggende hemmeligheter enn hun trodde var mulig. Og mens Grey må kjempe med sine egne, indre demoner, står Ana overfor et skjebnesvangert valg. Som hun må ta alene.
Originaltittel: Fifty shades of Grey
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618697

James, E.L.
Fifty Shades: Fanget (1)

Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Varighet: 19 t 28 min
Lest av: Kjersti Maagerø
Bokomtale: Da litteraturstudenten Anastasia Steele skal intervjue den unge industrimagnaten Christian Grey, møter hun en mann som er både vakker, intelligent og litt skremmende. Møtet går rett i vasken - tror hun. Men så dukker Grey uventet opp i butikken der Ana jobber deltid... Hun er uskylden selv, men innser med ett at hun vil ha denne mannen. Grey på sin side blir voldsomt tiltrukket av Anas kjølige skjønnhet, kvikke hode og uavhengige sjel. Han vil ha henne også, men bare om de følger hans spilleregler... Ana blir både sjokkert og spent da hun oppdager Greys spesielle erotiske smak, og hun nøler. .
Originaltittel: Fifty shades of Grey
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618477

James, E.L.
Fifty Shades: Fri (3)

Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Varighet: 21 t 16 min
Lest av: Kjersti Maagerø
Bokomtale: Anastasia har alltid visst at det ikke er enkelt å elske Christian Grey, og forholdet stiller dem begge overfor utfordringer de ikke hadde forventet. Hun må lære seg å dele hans livsstil uten å miste sin egen integritet og uavhengighet, og Christian må legge fra seg sitt behov for å alltid ha kontroll og kvitte seg med fortidas demoner. Når det virker som de har fått alt de kan ønske seg, skjer en tragedie. Dette er den tredje boka i en trilogi.
Originaltittel: Fifty shades of Grey
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618985

Jungstedt, Mari
I denne søte sommartid

Oversatt av: Tove Bakke
Varighet: 8 t 25 min
Lest av: Arnhild Litleré
Bokomtale: Ein gotlandsk snikkar blir myrda på Fårö, og så blir endå ein person drepen. Anders Knutas er på ferie og dette blir assisterande sjef Karin Jacobsson første store sak. Spora fører til Gotska Sandön. Dette er den femte romanen om politiet i Visby.
Originaltittel: I denna ljuva sommartid
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2011
Boknummer: 616475

Junker, Merete
Pumasommer: kriminalroman

Varighet: 12 t 34 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: I en høyblokk i Porsgrunn sitter en mann med en kraftig kikkert, rettet mot vinduet til advokat Torkel Vaa. Han kaller seg Felis. Torkel Vaa har alltid levd et stille liv, men har de siste ukene mottatt mystiske brev i posten. Brev uten innhold, men med en silhuett av en puma. Flere mennesker i Porsgrunn lever nå i livsfare, uten å vite om det.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], cop. 2012
Boknummer: 617578

Junker, Merete
Tvillingen: kriminalroman

Varighet: 9 t 55 min
Lest av: Kirsti Grundvig
Bokomtale: NRK-journalisten Mette Minde får et nært møte med ungdomsmiljøet i Grenlandsområdet da en gjeng bryter seg inn i huset mens tenåringen Ylva sitter barnevakt. Snart rystes medialinja på den videregående skolen av flere voldsomme hendelser: et drap, et selvmord og ei jente som forsvinner.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2011
Boknummer: 616945

Jón Kalman Stefánsson
Englenes sorg (2)

Oversatt av: Tone Myklebost
Varighet: 12 t 4 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Handlingen foregår i en fiskelandsby ved kysten av Island for mer enn hundre år siden. Gutten går rundt i den lille fiskerlandsbyen ved havet, det har gått tre uker siden den beste vennen hans døde, men allerede er han i ferd med å glemme. Nå har Jens postmann kommet til Plassen. Han skal ut å vandre, og Gutten skal være med. Englenes sorg er en frittstående fortsettelse av Himmelrike og helvete
Originaltittel: Harmur englanna
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Press, Oslo, 2011
Boknummer: 616819

Jørgensen, Geir Olav
Helmers reise, 1979: roman

Varighet: 5 t 49 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Helmer er vagabond og strøarbeidar. Han har eit auge både for kvinner og for kosmos. Ein varm junikveld i 1979 tek han farvel med kjærasten, Judith. Han tenker å ta seg hyre på eit hippie-inspirert kollektiv, driven av den rike amerikanaren Pete Dickson. Om natta køyrer han over fjellet, og starten er som ein lys og lovande roadmovie. Men livet skal føre det ned i ein mørk odysse, og det er sjela til Helmer som står på spel.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Reiser
Boknummer: 616421

Kaaberbøl, Lene
Kadaverdoktoren

Oversatt av: Elisabeth Bjørnson
Varighet: 10 t 2 min
Lest av: Nina Woxholtt
Bokomtale: I 1894 blir en ung kvinne funnet død i en by i Frankrike. Legen Albert Karno undersøker liket, og sammen med sin datter og assistent Madeleine forsøker han å finne ut hva som har skjedd, uten å legge merke til at ørsmå midd kommer krypende ut av neseborene hennes. Dette er første boken i en triologi.
Originaltittel: Kadaverdoktoren
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2011
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616948

Kalotay, Daphne
Russisk vinter

Oversatt av: Heidi Grinde
Varighet: 18 t 45 min
Lest av: Eva Dons
Bokomtale: Nina Revskaya tidligere ballerina i Sovjet, bestemmer seg for å auksjonere bort alle smykkene sine til støtte for Boston-balletten. Da Grigori Solodin, professor i russisk, får se noen øredobber og et armbånd i rav som er blant smykkene som skal på auksjon, tar han kontakt med auksjonsfirmaet, for han eier halsbåndet som hører til smykkesettet. Dette er en historie om ballett, juveler, kjærlighet og svik.
Originaltittel: Russian winter
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, Oslo, 2011
Boknummer: 617630

King, Stephen
Det mørke tårn VII

Oversatt av: Johann Grip
Varighet: 33 t 43 min
Lest av: Jon Husø
Bokomtale: I den syvende og siste boken i Stephen Kings storslåtte fantasyserie, er Rolands ka-tet spredt og kjemper mot det onde i forskjellige verdener. Susannah og Mia deler ikke lenger den samme kroppen, men er sammen når Mia føder Rolands groteske avkom, et sort monster som kan skifte ham fra edderkopp til menneske. Monsteret tar navnet Mordred, og mens han vokser og blir farligere, forstår han at Roland ikke er hans eneste far. På mystisk vis er Mordred også sønn av Den karmosinrøde kongen. Drevet av vanvittig raseri mot sin hvite far, tar Mordred opp jakten på Roland og hans venner.
Originaltittel: The dark tower VII: The dark tower
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 615279

Kiøsterud, Erland
Mimina: roman

Varighet: 6 t 16 min
Lest av: Helge Winther-Larsen
Bokomtale: Den kjente sangerinnen Mimina dør helt uventet, og over hele landet bryter det ut sorg. Vi følger mange enkeltpersoner i dagene etter hun dør, felles for alle disse er at de kjente og elsket den avdøde sangerinnen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2012
Boknummer: 618262

Kjærstad, Jan
Normans område

Varighet: 11 t 36 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: I en alder av femti år og på toppen av sin karriere har den legendariske forlagsredaktøren John Richard Norman fått sin overdose av romaner som han mener handler om det samme. Norman tar derfor permisjon fra jobben og bor flere måneder i et hus ytterst på en odde på øya Stjernøy. Her oppdager han naturen og nyter frie dager uten bøker og lesing - og kjærligheten sammen med den vakre og spennende Ingrid Kyrklund. Men så begynner han å få teft for lesing igjen.
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2011
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616543

Kleiva, Rønnaug
Ikkje for varmt, ikkje for kaldt: noveller

Varighet: 2 t 26 min
Lest av: Arnhild Litleré
Bokomtale: Samlinga inneheld mørke, men òg morosame noveller om menneske i ulike kjærleiksforhold og fasar av forhold.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2008
Boknummer: 616484

Klippenvåg, Odd
Ljublju: roman

Varighet: 7 t 57 min
Lest av: Per Andreas Tønder
Bokomtale: Journalisten Sander og sauebonden Gjermund har kjent hverandre fra de var barn. Da Sander blir lam etter ei bilulykke, hjelper Gjermund til med å bygge om huset, dyrker poteter, fisker og tar seg av sauene. Han er fysisk alt som Sander ikke er lenger, også i forhold til Sanders russiske kone Tatjana, viser det seg etter hvert. Sander tar opp igjen kampen mot oljeboring utenfor Lofoten, og de tre kommer fram til ei utradisjonell løsning.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616806

Knausgård, Linda Boström
Grand mal

Oversatt av: Monica Aasprong
Varighet: 3 t 22 min
Lest av: Inger Teien
Bokomtale: Boken inneholder tyve noveller med stor spennvidde. Her møtes både moderne tid og mystisk tid. Vi møter unge kvinner, foreldre og barn. Mange sammensatte og såre historier.
Originaltittel: Grand mal
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2012
Boknummer: 617622

Koch, Herman
Middagen

Oversatt av: Hedda Vormeland
Varighet: 7 t 56 min
Lest av: Ola G. Furuseth
Bokomtale: To par er på en dyr restaurant i sammen, da det kommer fram mange familiehemmeligheter. Det viser seg at de fleste rundt bordet har noe å skjule. Den ene nervepirrende episoden etter den andre blir rullet opp.
Originaltittel: Het diner
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Pax, Oslo, 2012
Boknummer: 618591

Kopperud, Gunnar
Innvielse

Varighet: 8 t 14 min
Lest av: Stein Stølen Bjerkaker
Bokomtale: Et humanitært oppdrag, en grufull sannhet. Jeg møtte antropologen første gang en varm sommerkveld på perrongen der togene fra utlandet kommer inn. I moskeen nede ved havnen var fredagsbønnen nettopp over og kvinner spaserte i grupper på to og tre langs strandpromenaden. Det funklet i lipgloss bak svarte slør.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2006
Boknummer: 616222

Krauss, Nicole
Det store huset

Oversatt av: Aase Gjerdrum
Varighet: 13 t 28 min
Lest av: Emma Rowena Hansen
Bokomtale: For tjufem år siden traff Nadja en ung chilensk poet som ba henne ta vare på skrivepulten sin. Poeten kom aldri tilbake. Nå har Nadia skrevet alle sine romaner ved denne pulten, og klarer ikke skrive andre steder. Så når poetens datter kommer for å få pulten tilbake, er Nadias liv plutselig helt ute av kontroll. I London steller en mann sin døende kone og finner en hårlokk som avslører hennes dypeste hemmeligheter. I Jerusalem rekonstruerer en antikvitetshandler sin fars arbeidsværelse som ble plyndret under krigen. Skrivepulten binder disse historien sammen.
Originaltittel: Great house
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616807

Kristensen, Tom
Hærverk

Varighet: 18 t 46 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Hærverk utkom i 1930, og fikk en delvis negativ mottagelse, utvilsomt fordi boken ble vurdert som selvbiografi og nøkkelroman, med aktører fra Københavns lett gjenkjennelige presse- og forfattermiljø. Men fra norske forfattere kom uforbeholden ros fra både Knut Hamsun og Sigurd Hoel. Hærverk oppnådde rask status som et hovedverk i nordisk litteratur, en generasjonsroman som rommer både ideologiske brytninger og individets kamp med og mot tidens strømninger - men først og fremst takket være det uforglemmelige portrettet av Ole Jastrau. Boken ble filmet i 1977.
Originaltittel: Hærværk
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen, Oslo, 2001
Boknummer: 616044

Kristensen, Tom
Korsbæreren: thriller

Varighet: 9 t 11 min
Lest av: Ivar Nergaard
Bokomtale: Davik Nomura driver et firma som spekulerer i fond i San Francisco. På kort varsel får han beskjed fra den japanske mafiaen, at han må betale tilbake 40 millioner dollar, penger han ikke har.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2012
Boknummer: 618872

Kvæven, Tore
Hard er mitt lands lov: roman

Varighet: 20 t 0 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Det norske vikingskipet Havjerven ligg til kai i Roma i år 1010 da grønlendingen Ulfr går ombord. Han kjem i krangel med høvdingen på skipet, ein krangel som ender med sverdkamp og drap. Ulfr blir den nye høvdingen på skipet, og med lovnadar om store skattar seiler skip og mannskap mot Store Serkland, dagens Afrika. Det skal vise seg at mennene ikkje aner kva dei har gitt seg ut på
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2011
Emner: Vikingtida
Boknummer: 616947

Lahlum, Hans Olav
Katalysatormordet

Varighet: 10 t 39 min
Lest av: Nils Nordberg
Bokomtale: Ei kvinne blir funnet skutt i et trikkespor i Oslo. K2 skjønner at drapet har forbindelse med en hyttetur som fant sted to år tidligere. Falko Reinhardt forsvant fra ei hytte i Valdres, og kvinnen som nå er drept var Falkos kjæreste. K2 skjønner at han må gå tilbake i tid for å klare å oppklare mordet, og at Patricia er den eneste som kan hjelpe han. Dette er den tredje boka om Førstebetjent K2 og Patricia.
Forlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 618087

Lahlums utvalgte

Oversatt av: Pål F. Breivik, Erik Gunnes, Sigrid Larsson, Rune Larsstuvold, Nils Nordberg, André Savik og Tormod Ugelstad
Varighet: 17 t 18 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Hans Olav Lahlum presenterer her sine favoritter fra krimhistorien. Her er er det kjente krimnoveller av: Edgar Allan Poe, Wilkie Collins, Émile Gaboriay, Robert Louis Stevenson, Anna Katharine Greene, Sir Arthur Conan Doyle, G.K.Chesterton, Melville Davisson Post, og to norske: Maurits Hansen og Jonas Lie.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 618264

Langeland, Henrik H.
Hauk og due: roman

Varighet: 7 t 31 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: En sensommerdag i 1985 skjer det en ulykke som skal kaste lange skygger inn i Lars og Hauks tidlige voksenliv. Kort tid etter forsvinner Hauk fra skolemiljøet. Det samme gjør etter hvert de to andre vennene i barndomsgjengen fra Gulleråsen. Først syv år senere møter Lars dem tilfeldigvis igjen i et bokollektiv på Frogner, på et stadium i livet der han fører en behagelig tilværelse som kjekk og vellykket jusstudent. Gradvis blir han nødt til å erkjenne hva som faktisk foregikk i tiden etter ulykken, og hvordan det har formet ham som menneske
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618532

Lapidus, Jens
Livet deluxe (3)

Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Varighet: 18 t 13 min
Lest av: Helge Winther-Larsen
Bokomtale: Bok nummer tre fra Stockholms underverden. JW planlegger et stort comeback, Jorge er lei A4-tilværelsen og planlegger sitt siste brekk, men politiet er på sporet. Samtidig er noen ute etter Gudfaren Radovan Kranjic, og noen begynner å spørre seg hvordan livet vil være uten Radovan. Hvem vil bli Stockholms nye konge, eller dronning? Jakten på penger, makt og et luksusliv i solen fortsetter. Målet er lettjente penger - og Livet de luxe.
Originaltittel: Livet deluxe
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Mafia
Boknummer: 616808

Larsen, Britt Karin
Som steinen skinner (3)

Varighet: 8 t 26 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: I denne boken fortsetter historien om skogsfinnene fra området mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet. Folket går en hard vinter i møte der både avlinger blir ødelagt og forsyninger hindres av enorme snømengder. Greier Lina og ungene på Mostamägg, Jussi og presten også disse harde utfordringene?
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Skogfinner
Dewey: 305.89454
Boknummer: 616830

Larsen, Terje Holtet
Variasjoner: noveller

Varighet: 3 t 30 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Alle mennesker i forfatterens noveller befinner seg enten konkret, mentalt eller emosjonelt i en oppbruddsprosess. I tillegg til den tematiske sammenkoblingen av novellene, knytter også forfatteren tekstene historiemessig sammen ved å la personer, relasjoner og problemstillinger gå igjen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kolon, Oslo, 1995
Boknummer: 616411

Leirvik, Steve
Jeg så verden for tidlig: roman

Varighet: 7 t 33 min
Lest av: Stein Stølen Bjerkaker
Bokomtale: Benz bor sammen med moren sin i en leilighet. Før bodde de på øya, nå bor de i byen. Broren har reist til ei bedre framtid, og Benz vandrer i et eksistensielt ødeland; et sted mellom drøm og virkelighet kjemper han sine daglige kamper, kjemper for å bevare det som er igjen av en sønderknust, avhengsla verden. Jeg så verden for tidlig, sier Benz.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, OSLO, 2011
Boknummer: 616298

Lenth, Lars
Den norske pasienten: Roman

Varighet: 8 t 41 min
Lest av: Yngve Berven
Bokomtale: Leo Vangen har forskanset seg i barndomshjemmet på Gåsøya i Bærum, der han lever et trygt, men begrenset liv. Da den sykmeldte markiseselgeren Trond Bast fisker opp liket av en polakk i Oslo-fjorden, tvinges Leo ut av sin boble og inn i en verden bestående av korrupsjon, drap, torpedoer på lavt nivå, gammel kjærlighet og misbruk av au pairer. Den norske pasienten er en roman om en mann som har gått seg vill, og om hans vei tilbake, Det er en historie om skadde mennesker som gjør så godt de kan.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kagge, Oslo, 2011
Boknummer: 616351

Li, Yiyun
Skinnende gull, glitrende smaragd

Oversatt av: Vibeke Saugestad
Varighet: 8 t 45 min
Lest av: Toril Havrevold
Bokomtale: Ni flotte noveller med varierende lengde, alle er hentet fra Kina i vår tid. Historiene viser utviklingen i landet, som har skapt uventede situasjoner for mange kinesere. Mye gammel kultur og historie virker fortsatt inn på samfunnet.
Originaltittel: Gold boy, emerald girl
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2011
Boknummer: 617634

Lie, Jonas
Rutland: en sjøroman

Varighet: 6 t 34 min
Lest av: Toril Havrevold
Bokomtale: Det er i hele vår roman-litteratur neppe en bok som gir et så friskt og ramsalt bilde av sjø som "Rutland", av sjøen i uvær og maksvær, i skumsprøyt og brott og i speilende havblikk - med mystikk og sjømannsovertro og spøkelseshistorier og beretninger om glade sjøgutters landgang.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 1973
Boknummer: 616416

Lindbäck, Mari
Jeg har ganske rolige hender: roman

Varighet: 4 t 3 min
Lest av: Kristine Rui Slettebakken
Bokomtale: Jennifer må reise til Frankrike etter at foreldrene har vært i ei bilulykke hvor faren blir drept og mora hardt skadd. Som følge av dette dukker det opp minner som forandrer bildet Jennifer har av familien, og ikke minst av seg selv. Hvordan reagerer et menneske når alt det kjente rives bort? Hvordan tilgir en foreldrene? Dette er en sterk roman om sorg og selvoppholdelse.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, [Oslo], 2011
Emner: Døden, Sorg
Boknummer: 616950

Lindell, Unni
Djevelkysset: kriminalroman

Varighet: 11 t 29 min
Lest av: Nils Ole Oftebro
Bokomtale: Vivian Glenne går ut i skogen bak rekkehusene der hun bor, og kommer ikke tilbake i live. Cato Isaksen og hans kollega Marian Dahle har en ny drapssak å løse. Uhyggelige familierelasjoner, og naboer som har mye å skjule kommer fram etterhvert.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2012
Emner: Isaksen, Cato
Boknummer: 618334

Lindstrøm, Merethe
Dager i stillhetens historie

Varighet: 7 t 12 min
Lest av: Merethe Lindstrøm
Bokomtale: Et eldre ektepar har inngått en stilltiende pakt om ikke å snakke om sin fortid. Mens han lukker seg mer og mer inne i seg selv, prøver hun å bryte ut av isolasjonen og tausheten. Hvem var hushjelpen Marija de begge ble så sterkt knyttet til i en periode, men som de brått sa opp? Det handler om kjærligheten mellom to mennesker som har tatt viktige valg de definerer hele sin tilværelse ut ifra, for så å oppdage at noe ikke lar seg overse. Fortiden dukker ikke bare opp igjen - den har vært der hele tiden.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Familie
Boknummer: 616952

Loe, Erlend
Fvonk

Varighet: 4 t 33 min
Lest av: Erlend Loe
Bokomtale: Etter at Gang- og Mosjonsforbundet har blitt avviklet på grunn av medlemsjuks, har den middelaldrende Fvonk blitt gående hjemme. Han trenger en venn, og når han en dag blir bedt om å leie ut kjellerhybelen sin, slår han til. Leieboeren viser seg å være Jens, statsministeren, som er sliten og ikke lenger er sikker på om han elsker folket på samme måte som før. En underholdende bok om vennskap utenom det vanlige.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616953

Lundberg, Kristian
Yarden: en fortelling : roman

Oversatt av: Trude Marstein
Varighet: 3 t 29 min
Lest av: Tor Sigbjørnsen
Bokomtale: På grunn av mange uheldige omstendigheter, havner forfatteren i bunnløs gjeld. Han må for å forsørge seg selv og en tenåringssønn ta jobb gjennom et vikarbyrå, på "Yarden" havnen i Malmø. Han blir sjokkert hvordan dette miljøet er, og for å overleve selv begynner han å skrive denne boken. Dette er en røff fortelling fra en verden som er ukjent for de fleste.
Originaltittel: Yarden
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Flamme, Oslo, 2011
Boknummer: 617639

Läckberg, Camilla
Englemakersken

Oversatt av: Gry Brenna
Varighet: 13 t 51 min
Lest av: Kirsti Grundvig
Bokomtale: I påska 1974 forsvinner en hel familie sporløst fra Valö utenfor Fjällbacka, 1-åringen Ebba er den eneste som er igjen. Som voksen kommer Ebba tilbake til Valö for å starte pensjonat i barndomshjemmet, og fortidas hemmeligheter kommer til overflaten. Noen forsøker å tenne på huset, og da oppdager man blod under gulvplankene. Dette er den åttende romanen om Patrik Hedström og Erika Falck.
Originaltittel: Änglamakerskan
Forlag: Lydbokforlaget AS, Melhus, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 618132

MacLean, Alistair
På vei mot døden

Oversatt av: Per A. Hartun
Varighet: 6 t 49 min
Lest av: Erich Nielsen
Bokomtale: En serie uforklarlige ulykker har rammet utøverne i et racerbilmiljø. Mistanken går i en bestemt retning, og den mistenkte må ta kampen opp for å renvaske seg. Johnny Harlows lynraske reaksjonsevne kommer ham til nytte i kappløpet med motstanderne.
Originaltittel: The way to dusty death
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617572

MacLean, Alistair
Åtte glass

Oversatt av: Per A. Hartun
Varighet: 12 t 5 min
Lest av: Erich Nielsen
Bokomtale: Fem skip forlater hver sin havn av Vest-England. Alle har verdifull last av edelstener og gullbarrer. I løpet av kort tid forsvinner alle fem skipene. Etterretningsagentene må finne forklaringen på mysteriet.
Originaltittel: When eight bells toll
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen, Oslo, 1967
Boknummer: 618166

Mankell, Henning
Minnet om en skitten engel

Oversatt av: Kari Bolstad
Varighet: 10 t 51 min
Lest av: Jan Grønli
Bokomtale: Den svenske kvinnen Hanna Lundmark står på begynnelsen av 1900-tallet ved rekken på skipet Lovisa og ser sin døde ektefelle bli senket i havet. Ett år senere heter hun Hanna Vaz og er blitt eier av en av de største bordellene i hovedstaden i den portugisiske kolonien Mosambik.
Originaltittel: Minnet av en smutsig ängel
Forlag: Lydbokforl., Melhus, 2011
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616954

Mansell, Jill
Herfra til månen

Oversatt av: Linda Marie Vikaune
Varighet: 14 t 59 min
Lest av: Emma Rowena Hansen
Bokomtale: Ellie mister sin kjære mann i en tragisk ulykke. Etter dette synes alle veldig synd på henne, for å prøve å få en ny start begynner hun i en ny jobb, og flytter til et annet sted i byen. Hun treffer etterhvert Zack, som synes han har møtt drømmekvinnen, men hun er ikke interessert i ham.
Originaltittel: To the moon and back
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 618140

Mansell, Jill
Kaos hos Daisy

Varighet: 18 t 8 min
Lest av: Emma Rowena Hansen
Bokomtale: Daisy driver et lite hotell sammen med sin far, Hector. Stuepiken Tara's ekskjæreste skal feire bryllup på hotellet og det er duket for intriger. Det blir kaos med forlovere, hysteriske søstre, og midt opp i dette dukker det opp en ung fyr som ligner prins William.
Originaltittel: Staying at Daisy's
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2009
Boknummer: 618149

Mansell, Jill
Verdt å vente på

Oversatt av: Linda Marie Vikaune
Varighet: 14 t 30 min
Lest av: Emma Rowena Hansen
Bokomtale: Cleo har aldri hatt hell i kjærlighet, men har nå truffet Will og fremtiden ser lys ut. Cleos søster Abbie, er gift med Tom, men mistenker han for å skjule noe for henne. Her er mye romantikk og kjærlighet!
Originaltittel: Take a chance on me
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 618146

Martin, George R.R.
A game of thrones: Book one of A song of ice and fire.

Varighet: 37 t 14 min
Lest av: Simon Lay
Bokomtale: In the game of thrones, you win or die. As Warden of the north, Lord Eddard Stark counts it a curse when King Robert bestows on him the office of the Hand. His honour weighs him down at court where a true an does what he will, not what he must, and a dead enemy is a thing of beauty.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Harper Collins, London, 2003
Boknummer: 616251

Masterson, Louis
Djevelens marshal (27)

Varighet: 4 t 22 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: Florida kunne gå opp i flammer når togkongene Planter og Ziegler braste sammen. Å demme opp for Planters hensynsløse maktbegjær var ingen oppgave for en enkelt mann, hvis da ikke denne mannen het Morgan Kane. Og det var nettopp ham Ziegler sendte bud på.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aller Forl., Oslo, cop. 2011
Emner: Morgan Kane
Boknummer: 616824

Masterson, Louis
Hevn (30)

Varighet: 4 t 2 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: Morgan Kanes gamle venn Pete Grossman var blitt brutalt myrdet av tre banditter. To av dem døde snart foran Kanes seksløper, men Johnny Vulture slapp unna. Han slår seg sammen med den vakre Allison McKay, som hater Morgan Kane, og hun gir han og sine tre revolvermenn denne ordren: Drep Morgan Kane !
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Bladkompaniet, Oslo, 1973
Emner: Morgan Kane
Boknummer: 617548

Masterson, Louis
Revolver-manns arv (29)

Varighet: 5 t 39 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: Pierre Bayard var en blodtørstig og nådeløs drapsmann som måtte elimineres for enhver pris. Ordren gikk til U.S.Marshal Morgan Kane. Snart ble det klart for Kane at mannen han jaktet var et villdyr, en sinnssyk morder som måtte elske med en kvinne før han drepte. Og han skjøt like godt som Kane!
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Bladkompaniet, Oslo, 1973
Emner: Morgan Kane
Boknummer: 617482

Masterson, Louis
Storm over Sonora (31)

Varighet: 5 t 13 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: Over hele Sonora reiste de fattige peonene seg til kamp mot president Diaz' korrupte skrekkvelde. Til å begynne med var de nærmest ubevæpnet, men plutselig dukket det opp moderne rifler - stjålet fra den amerikanske hæren i Arizona. Noen måtte sette en stopper for smuglingen før den gikk ut over forholdet mellom USA og nabolandet i sør. Morgan Kane fikk oppdraget.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Bladkompaniet, Oslo, 1973
Emner: Morgan Kane
Boknummer: 617549

Masterson, Louis
Udyret fra Yuma (26)

Varighet: 4 t 36 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: Udyret fra Yuma kalte de ham. Han het Roy Zarco og sonet tyve år i Yuma fengsel for tyveri og drap. Åtte år etter dommen la angsten seg over El Paso. De menneskene som hadde fått ham i fengsel oppsøkte myndighetene og ba om beskyttselse. Udyret hadde rømt! U.S.Mashal Morgan Kane ble sendt mot ham.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aller Forl., Oslo, cop. 2011
Emner: Morgan Kane
Boknummer: 616527

Matar, Hisham
Forsvinningens anatomi

Oversatt av: Toril Hanssen
Varighet: 5 t 21 min
Lest av: Christoffer Hag Maure
Bokomtale: Handlingen forgår i Kairo, vi følger Nuri, som bare er en liten gutt da han mister moren sin. Både han og faren sørger over dette, men livet forandres da Mona kommer inn i livet deres.
Originaltittel: Anatomy of a disapperance
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Familie
Boknummer: 617640

McCarthy, Cormac
Veien

Oversatt av: Knut Ofstad
Varighet: 6 t 31 min
Lest av: Ole Thore Hasseldal
Bokomtale: Boken er en dystopisk skildring av mennesker som er overlatt til sin egen skjebne. Etter den store katastrofen må far og sønn finne veien sørover i håp om at redningen kanskje er der ute et sted. Til fots langs veien i en utbrent post-apokalyptisk verden er ingenting sikkert, men de har hverandre.
Originaltittel: The road
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2010
Emner: Fedre og sønner, Framtid
Boknummer: 614934

McDermid, Val
Skyggespill

Oversatt av: Henning Kolstad
Varighet: 13 t 59 min
Lest av: Sibeth Hoff
Bokomtale: Når Charlie Flint får tilsendt en konvolutt med avisutklipp som omhandler et drap ved hennes gamle college ved Universitetet i Oxford, blir hun straks nysgjerrig. En brudgom ble brutalt slått i hjel i sitt eget bryllup. Mens bruden og gjestene nippet til sjampanjen, ble brudgommens blodige kropp dumpet i elven. Etter hvert som hun graver dypere i saken, forstår hun at det er mye mer ved denne forbrytelsen enn det først så ut til. Jo nærmere hun kommer sannheten, desto farligere blir det.
Originaltittel: Trick of the dark
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Flint, Charlie, fiktiv person, Charlie Flint
Boknummer: 616414

Mehlum, Jan
En god sak: en kriminalroman

Varighet: 10 t 54 min
Lest av: Ola Otnes
Bokomtale: Svend Foyn blir viklet inn i sin vanskeligste sak. Her er store penger i omløp, en angrende synder, et gedigent boligprosjekt og to livsfarlige kvinner. Et mørkt drama fortalt med ironi og blodig alvor.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Publicom, Larvik, 2012
Emner: Foyn, Svend
Boknummer: 618870

Meisler, Gustav
Fra fjæresteinene på Røst til toppetasjen på Manhattan New York

Varighet: 15 t 29 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Her får du en sann historie om hvordan Gustav Meisler ikke aksepterte at hans handikap å være nesten blind, skulle stoppe hans livsdrøm om å bli"Verdens største luksusyacht-eier".
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Eget forlag, [s.l.], 2012
Emner: Blinde og svaksynte, Selvbiografier
Dewey: 305.908
Boknummer: 618867

Mercier, Pascal
Lea

Oversatt av: Geir Pollen
Varighet: 7 t 52 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Ny, vakker og tankevekkende roman om en far og hans datter av forfatteren bak verdenssuksessen Nattog til Lisboa. Lea blir morløs som åtteåring, og faren, Martijn, prøver å være både mor og far. En dag de går gjennom en T-banestasjon, hører de en fantastisk kvinnelig felespiller, og Lea blir som besatt. I iveren etter å finne noe hun kan interessere seg for, kjøper faren en fiolin og finner en fiolinlærer. Snart viser det seg at hun har et stort talent. Musikken blir en besettelse for Lea, men også en skjebnesvanger vei som fører bort fra den velmenende faren og ikke til ham.
Originaltittel: Lea
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616126

Meyer, Deon
13 timer

Oversatt av: Eve-Marie Lund
Varighet: 13 t 48 min
Lest av: Jon Husø
Bokomtale: Allerede før frokost har Benny Griessel to mord på tallerkenen. Han har vært edru i 156 dager, men denne dagen blir ekstra tøff. Og rundt lunsj har arbeidet med å redde livet til en uskyldig jente gått over til å bli en desperat og kaotisk jakt. Overgriperne ser hele tiden ut til å ligge et hakk foran politiet. Ved middagstid blir Griessel selv skutt. Tretten timers drapsetterforskning for Cape Town-politiet. Eller bortimot en normal dag på jobben.
Originaltittel: 13 uur
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, Oslo, 2011
Boknummer: 616812

Meyer, Deon
Djevelfjellet

Oversatt av: Eve-Marie Lund
Varighet: 15 t 24 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Tobela Mpayipheli er en tidligere frigjøringskjempe som strever med å tilpasse seg livet som sivil borger i det sørafrikanske samfunnet etter apartheid. Når Tobelas sønn blir drept og morderne unnslipper fengslet, legger Tobela ut på hevntokt ved å myrde personer som er dømt eller siktet for overgrep mot barn. Benny Griessel er etterforskeren som skal stoppe seriemorderen, samtidig som han har store alkoholproblemer og er i ferd med å miste familien sin.
Originaltittel: Infanta
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, [Oslo], 2010
Boknummer: 616813

Meyer, Deon
Jegerens hjerte

Oversatt av: Eve-Marie Lund
Varighet: 13 t 27 min
Lest av: Morten Andresen
Bokomtale: Den tidligere leiesoldaten Tiny Mpayipheli har startet et nytt liv med kvinnen han elsker, og tror han har lagt fortiden bak seg. Men så blir en venn kidnappet, kidnapperne forlanger en harddisk med sensitiv data innen 72 timer. Tiny hiver seg på en motorsykkel og raser gjennom Sør-Afrika med harddisken. Men det er mange som følger ham og vil ha tak i informasjonen på harddisken, som har røtter tilbake til apartheidtiden.
Originaltittel: Protevs
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2011
Originalforlag: Tiden, Oslo, 2009
Boknummer: 616880

Miller, Derek B.
Et merkelig sted å dø

Oversatt av: Rune Larsstuvold
Varighet: 10 t 39 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Sheldon Horowitz - en gammel enkemann, har motvillig gått med på å komme til sin sønnedatter Rhea og mannen hennes Lars som bor i et merkelig og eksotisk land: Norge. Et land av blått og is med bare ett tusen jøder og ingen av dem som ham. En tidligere marinesoldat og skarpskytter fra Koreakrigen, en urmaker som sviktet sin eneste sønn ved å sende ham i Vietnamkrigen for å dø.
Originaltittel: River rats of the 59th parallel
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Jøder
Boknummer: 616423

Moderne islandske dikt

Varighet: 3 t 12 min
Lest av: Arnhild Litleré
Bokomtale: Knut Ødegård, sjølv lyrikar og kritikar, har intim kjennskap til den islandske litteraturen. Han har gjendikta eit utval av den lyrikken som er komen etter 1970, med tyngdepunkt på 1980-åra. I eit grundig forord set han utvalet inn i ei europeisk samtidsramme, samstundes som han ser det i forhold til Islands særeigne litterære utvikling. Han har valt dikt av sju forfattarar: Stefan Hørdur Grimsson, Kristjan Karlsson, Mathias Johannessen Hannes Peturson, Johann Hjalmarsson, Steinunn Sigurdardottir, Gyrdir Eliasson.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 1990
Boknummer: 616424

Mohamed, Nadifa
Svart mamba

Varighet: 11 t 7 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Historien starter i Øst-Afrika på 1930-tallet. Jama er 10 år og har mistet sin mor. Han bestemmer seg da for å finne faren, og legger ut på en lang reise for å finne han. På denne reisen opplever han mye, både godt og vondt, men han klarer seg mot alle odds.
Originaltittel: Black mamba boy
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad Bjørke, Bergen, 2010
Boknummer: 617642

Moodysson, Lukas
Døden & co.

Oversatt av: Kyrre Haugen Bakke
Varighet: 7 t 26 min
Lest av: Per Andreas Tønder
Bokomtale: Døden & Co er en roman om far og sønn, tilsynelatende selvbiografisk, men med åpenbare forskyvninger og kamufleringer. Lucas, en forfatter og filmskaper i begynnelsen av førtiårene, blir tilkalt til legevakten der faren er innlagt. Han tropper opp på sykehuset med sjakkbrett, men det blir ikke sjakkspill med pappa, for pappa dør.
Originaltittel: Döden & co.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2011
Emner: Fedre og sønner, Moodysson, Lukas
Boknummer: 616377

Morgenstern, Erin
Nattens sirkus

Oversatt av: Monica Carlsen
Varighet: 15 t 36 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Dette er en historie fra 1886 om et mystisk, omreisende sirkus. Dette blir en internasjonal sensasjon da det er kun er åpnet om natten. Innenfor sirkuset foregår en tøff konkurranse mellom de to unge magikerne Celia og Marco. De har trent på dette siden barnsben, kun med dette for øye.
Originaltittel: The night circus
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 617644

Mueenuddin, Daniyal
Andre rom, andre undere

Varighet: 8 t 15 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Disse fortellingene skildrer de sammenflettede livene til en gruppe mennesker som alle har et forhold til landeieren K.K. Harouni. Han eier et hus i Lahore og flere eiendommer i Punjab.I tidsrommet det fortelles om, er familiens økonomiske status på vei nedover. Det er fremdeles nok til å overleve, men prestisjen er synkende. Fortellingene gir humoristiske, raffinerte og vemodige glimt inn i Pakistans sterke sosiale motsetninger.
Originaltittel: In other rooms, other wonders
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616224

Murakami, Haruki
1Q84: Bok 3

Oversatt av: Ika Kaminka
Varighet: 17 t 55 min
Lest av: Mai-The Duc
Bokomtale: Romanen starter der 1Q84 : bok 2 slutter. Aomame og Tengo befinner seg begge to i farefulle og usikre situasjoner. De er forfulgt av mennesker og krefter de ikke vet hvem er og ikke forstår. Samtidig som de også leter etter hverandre, lærer de mer om den underlige verdenen de har forsvunnet inn i. Spørsmålet er om de vil klare å overliste forfølgerne sine og finne hverandre før det er for sent.
Originaltittel: Ichi-kyu-hachi-yon
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2012
Originalforlag: Pax, Oslo, 2012
Boknummer: 618047

Murray, Paul
Skippy dør

Oversatt av: Vibeke Saugestad
Varighet: 26 t 4 min
Lest av: Yngve Berven
Bokomtale: Ruprecht Van Doren er et overvektig geni med hobbyer som omfatter svært komplisert matte og jakten på utenomjordisk intelligens. Daniel «Skippy» Juster er romkameraten hans. Ved den ærverdige Dublin-institusjonen Seabrook College for gutter er det ingen som bryr seg noe større om noen av dem. Men da Skippy forelsker seg i Lori, en frisbee-spillende sirene fra jenteskolen ved siden av, begynner plutselig alle slags mennesker å vise sin interesse, blant dem Carl, deltidslanger og skolens offisielle psykopat
Originaltittel: Skippy dies
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616345

Mysen, Jane
Helenas syner (46): Flammedans

Varighet: 6 t 30 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Anna og familien reiser over fjellet til Lillehammer. Gjensynsgleden blir stor når de møter Gunni og alle de andre på Klokkergården, men Helena har forandret seg, synes Anna og lytter til advarslene sankedatteren gir henne.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 613677

Mysen, Jane
Med livet som innsats (48): Flammedans

Varighet: 6 t 48 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Anna og ungene har flyttet ut i sommerstua etter at vinterstua ble påtent. Store verdier er stjålet, og hun håper at lensmannen skal få tak i de skyldige. Dramaet er ikke over på øvre Garmo, en dag kommer Roald løpende ut fra fjøset. Han roper at hun må komme og hjelpe drengen som er blitt stanget av den illsinte oksen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 613679

Mysen, Jane
Onde krefter (49): Flammedans

Varighet: 6 t 43 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Nikolai reagerte med sinne og frustrasjon da godseieren fra Skogmo gård ga Elias en fjordhingst i gave. Elias tenker stadig på dette, og selv om han er blitt glad i hingsten, går han til markedsplassen for å selge den. Han blir overrasket da Roald legger inn bud, men når Anna dukker opp, forsvinner drengen i folkemengden.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 616832

Mysen, Jane
Sigøynere (47): Flammedans

Varighet: 6 t 34 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Med hendelser som har satt dype spor i Anna og familien hennes, forlater de Lillehammer. I hælene på dem kommer Janusfølget, og en natt finner hun Holgers leie forlatt. Redselsslagen stormer hun gjennom natten, til et tjern hvor hun er sikker på at sønnen har druknet seg i håp om å møte Alako, måneguden.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 613678

Mysen, Jane
Svikefullt vennskap (43): Flammedans

Varighet: 6 t 25 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Tobias nærmer seg Anna med et ønske om at de skal skvære opp. Anna er usikker på hva hun skal tro, men for Kjerstis skyld bestemmer hun seg for å gjøre et forsøk. Hun vet ikke om Tobias' utspekulerte plan, og lover å passe Kjersti mens han er i Kristiania. Når han kommer til Lia for å hente Kjersti, snører han nettet om både henne og datteren.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 613674

Mysen, Jane
Tapte minner (44): Flammedans

Varighet: 6 t 24 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Mens Ivar og Elias prøver å finne ut om det er skrømt i vinterstua på Gampås, forsøker Tobias nok en gang å ta livet av Kjersti og Anna. Med kløkt og stort vågemot setter han planen sin ut i livet. Denne gangen ser det ut til at han skal lykkes.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 613675

Mysen, Jane
Ung kjærlighet (45): Flammedans

Varighet: 6 t 24 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Anna reiser til Røros samen med Linnea og Holger. Hun fortviler over minnene som ennå ikke har kommet tilbake. Den siste kvelden er det dans, og Linnea får danse både med Mink og Asgeir. Når dansen er over og Linnea har lagt seg, setter Anna seg på sengekanten.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 613676

Naveen, Mala
Desiland: roman

Varighet: 15 t 40 min
Lest av: Kristine Rui Slettebakken
Bokomtale: Det er høst 2008, og i en sydenblokk på Stovner bor familien Mehta, en norsk-indisk familie som er som mange andre familier. Familien har sine problemer, husets far, Shyam er drittlei jobben som fysioterapeut,og vil heller oversette sanger fra gamle hindifilmer. Hans kone Bharati gjør et lite opprør, og begynner å ta selvstendige valg. Datteren Mita og sønnen Suraj forsøker også på hver sin måte å finne sin identitet. For alle fire får forsøkene på selvrealisering uventende konsekvenser.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2010
Emner: Familie, Innvandrere
Boknummer: 616182

Nesser, Håkan
Himmel over London

Oversatt av: Elisabeth Bjørnson
Varighet: 15 t 32 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Handlingen utspiller seg i London. En gammel mann ligger for døden, og inviterer sine nærmeste til en middag. Han skal avsløre en stor hemmelighet når alle sitter rundt bordet. Dette er en bok både om mord og kjærlighet.
Originaltittel: Himmel över London
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618894

Nicholls, David
En dag

Oversatt av: Nina Aspen
Varighet: 14 t 21 min
Lest av: Tor Sigbjørnsen
Bokomtale: Det er 15. juli 1988. På natten etter eksamensfesten, den aller siste dagen på universitetet, møtes Emma og Dexter for første gang. I morgen skal deres veier skilles. Eller kanskje ikke? Hvor er de på akkurat denne dagen om ett år? Og året etter det? Og hvert eneste år som følger? Og vil de noensinne finne ut hva de egentlig vil med hverandre?
Originaltittel: One day
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Forl. Press, Oslo, 2011
Boknummer: 616330

Nilsen, Tove
Øyer i hjertet: en begeistringsbok

Varighet: 6 t 15 min
Lest av: Sibeth Hoff
Bokomtale: Øyer i hjertet handler om hva det å reise gjør med den som reiser, og hvordan minnene fra stedene man har vært setter seg i deg og gjør deg til den du er, om hvordan noen landskap fortsetter å gi gjenklang i deg. I likhet med forfatterens tidligere reisebok Kretadøgn, handler Øyer i hjertet om det å reise som en måte å leve på; reisene utgjør et hemmelig liv med erfaringer som ikke uten videre lar seg omsette i det kjente.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2011
Emner: Reiser
Boknummer: 616540

Nordahl, Bjørn Olav
Nesten til stede: roman

Varighet: 12 t 30 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Bjørnar er 14 år og elsker Drammen, og prøver så godt han kan å balansere mellom vennegjengen i Berget Borettslag og adventistkirkens krav og regler. Men så blir han sendt på internatskole, og hans nye tilværelse består av frelse og fortapelse, gresspudding og 86 utilnærmelige jenter. Dette er historien om en oppvekst utenom det vanlige, og om en gutt som til slutt tvinger seg til å ta et valg.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2010
Emner: Sekter
Dewey: 280
Boknummer: 616956

Nygårdshaug, Gert
Chimera

Varighet: 10 t 23 min
Lest av: Ivar Nergaard
Bokomtale: I Kongos regnskog studerer ei gruppe forskere hvordan regnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene. Den norske zoologen Karl Iver Lyngvin blir rekruttert til å jobbe ved denne forskningsstasjonen, kalt CORAC. Sammen med den australske entomologen Zoe Wildt opplever han noe som kan komme til å få svært dramatiske konsekvenser, både for han selv og for klodens framtid.
Forlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 618083

Nøstvik, Rune
Aksjonen: thriller

Varighet: 8 t 22 min
Lest av: Jon Husø
Bokomtale: Tre amerikanske sikkerhetsfolk blir funnet likvidert på en skogsbilvei ved Gardermoen. Politiets sikkerhetstjeneste oppretter et kriseteam, og CIA og Mossad er straks på pletten, for å bistå. Og for å forvirre. Midt oppi dette blir den tidligere FN-soldaten Thor Lydersen utsatt for et drapsforsøk i leiligheten sin på Majorstua. Dette er en høyaktuell, storpolitisk thriller båret oppe av forfatterens erfaringer som FN-soldat
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616454

Ohlsson, Kristina
Askepott

Varighet: 12 t 41 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: En liten pike forsvinner på sentralstasjonen i Stockholm og faren blir raskt mistenkt. I en annen del av Sverige lever en ung kvinne i skjul, redd for å bli funnet av mannen som hun først trodde var den prinsen og befrieren hun hadde ventet på helt siden barndommen. Hun vet bedre enn noen andre hvorfor piken på toget er forsvunnet, og enda en gang forbereder hun seg på å flykte. Etterforskningen ledes av den legendariske politimannen Alex Recht, den ivrige kriminalbetjenten Peder Rydh samt den sivilansatte etterforskeren Fredrika Bergman.
Originaltittel: Askungar
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Piratforl., Oslo, 2010
Boknummer: 616436

Ohlsson, Kristina
Tusenfryd

Oversatt av: Elisabeth Bjørnson
Varighet: 12 t 24 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: En prest og hans kone blir funnet skutt i sitt hjem. Det ser ut til at mannen først har tatt livet av sin kone, og deretter tatt sitt eget liv. Innelåst i en leilighet venter Ali på en beskjed. Han har flyktet fra et brennende Irak og håper på en framtid i Sverige. I Bangkok er en svensk kvinne i ferd med å bli avskåret fra omverdenen. Noen nedmonterer livet hennes, bit for bit. Fredrika Bergman og hennes kolleger i Alex Rechts etterforskningsgruppe står overfor en langt mer komplisert sak enn en familietragedie.
Originaltittel: Tusenskönor
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Piratforl., Oslo, cop. 2011
Boknummer: 616437

Olsson, Linda
Din godhet

Oversatt av: Heidi Grinde
Varighet: 8 t 9 min
Lest av: Eva Dons
Bokomtale: Marion Flint lever alene i et lite hus ved kysten av New Zealand. Hun arbeider deltid som lege i den nærmeste byen. En dag møter hun den lille maorigutten Ika. Det oppstår et uvanlig vennskap mellom den tause guttungen og den eldre kvinnen. Hans blotte nærvær og ikke minst hans spørsmål, vekker minner som hun altfor lenge har unngått. Marion vender tilbake til barndommen hos morfaren på Åland, en trygg tid som altfor brått ble avbrutt da hun måtte flytte til Stockholm. Hun minnes morens voldsomme ekteskap som ble avsluttet så dramatisk med at begge søsknene ble bortadoptert. De mistet all kontakt - helt til de uventet møttes tretti år senere. Et møte som fikk uante konsekvenser i begges liv.
Originaltittel: Det goda inom dig
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad Bjørke, Bergen, 2012
Emner: Familie, Søsken
Boknummer: 617533

Opeide, Marit
Glitre: roman

Varighet: 8 t 0 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: 59 år gamle Margareta slår seg ned etter eget ønske, i et fraflyttet hus ved innsjøen Glitre. Her utfordrer hun seg selv, hun blir sterk og myndig. Hun har lagt sitt tidligere liv bak seg. Hun har en indre smerte hun arbeider med, og ved å leve som eneboer gjenreiser hun seg selv. Men hun er ikke så alene i skogen som hun trodde. En dag kommer Margareta over en forkommen ungjente som holder på å fryse i hjel.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616959

Orringer, Julie
Den usynlige broen

Oversatt av: Kjell Risvik og Kari Risvik
Varighet: 28 t 26 min
Lest av: Charlotte Grundt
Bokomtale: Andras Lévi, en ung jødisk arkitektstudent, ankommer Paris 1937 fra Budapest. Med seg har han et mystisk brev som han har lovet å levere til den vakre ballettdanserinnen Klara. Han innleder et forhold til Klara, og blir samtidig innviklet i en mørk hemmelighet. Dette er en historie om kjærlighet satt på prøve, om en jødisk families kamp mot tilintetgjørelse og om tre brødre for alltid bundet sammen av felles historie.
Originaltittel: The invisible bridge
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, cop. 2011
Emner: Verdenskrigen 1939-1945
Boknummer: 616886

Orten, Øystein
Sjabervik: noveller

Varighet: 5 t 46 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Dei 21 novellene i denne boka portretterer personar i kystbygda Sjabervik som på ulike vis har falle litt utanfor samfunnet. Dei dekkjer eit tidsrom på 175 år, og gjennom reiseskildringar, talar og dagbøker får vi eit innblikk i livsvilkåra til desse menneska.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2011
Boknummer: 616485

Paasilinna, Arto
En lykkelig mann

Oversatt av: Ellen Holm Stenersen
Varighet: 5 t 1 min
Lest av: Kyrre Haugen Bakke
Bokomtale: Ingeniør Akseli Jaatinen skal bygg en ny bro i Granbacka. Han har litt utradisjonelle arbeidsmetoder, men er godt likt av arbeiderne. Kommunens makt-elite liker ikke hans stil, og det ender med de sparker han fra jobben på et ydmykende vis, men Jaatinen tar sin hevn!
Originaltittel: Onnellinen mies
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2012
Boknummer: 618283

Palma, Félix J.
Tidskartet

Oversatt av: Kristina Solum
Varighet: 23 t 56 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Andrew Harrington er arving til en stor formue, men sørger over tapet av sin elskede Marie Kelly. Den samme natten han hadde planlagt å fri til henne og redde henne fra slummen, ble hun brutalt myrdet av Jack the Ripper. Men hva om han kunne reise tilbake i tid og redde henne? Claire Haggerty er ung og uavhengig, og føler seg hemmet av viktoriatidens restriksjoner. Hun lengter etter frihet - og grenseløs lidenskap. En underlig reise vil føre henne til et sted som ser ut til å innfri hennes drømmer.
Originaltittel: El mapa del tiempo
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616455

Paver, Michelle
Mørketid

Oversatt av: Kurt Hanssen
Varighet: 5 t 44 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Hovedpersonen Jack er fattig og ensom, så da han får tilbud om å være med til Arktis som telegrafist, takker han ja. Ekspedisjonen består av tre menn og mange hunder. De drar til et gudsforlatt sted som heter Gruhuken, her blir han etterhvert helt alene, og da begynner det å skje litt av hvert.
Originaltittel: Dark matter
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2012
Boknummer: 617648

Pedersen, Erling
Kongens ære (3)

Varighet: 15 t 23 min
Lest av: Emma Rowena Hansen
Bokomtale: Siste bind i trilogien om kong Christian 4., den vakre "trollkvinnen" Aona Nordfra og datteren Erla. Året er 1626. Etter å ha blitt avvist av sin far er Erla tilbake i Norge. I Numedalen treffer hun sin livs kjærlighet, Amund Bratt. Men så sendes Amund i krigen. Sønnen deres Jon gror til og sendes til bestemoren Aona i København for å studere. Er det han som skal gjenreise slektens ære? Samtidig kjemper Christian 4. for å bevare sin ære på den storpolitiske arenaen, og i privatlivet som aldrende mann.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Christian
Boknummer: 616542

Peetz, Monika
Tirsdagsdamene: en roman

Oversatt av: Benedicta Windt-Val
Varighet: 8 t 34 min
Lest av: Elisabeth Vatn
Bokomtale: Boken handler om fem venninner som har kjent hverandre i 15 år. De treffes hver første tirsdag i mnd. på samme restaurant, og en gang i året drar de på weekendtur. Dette året er alt forandret. En av damene er blitt enke og de drar derfor på en slags pilegrimsreise til Lourdes.
Originaltittel: Die Dienstagsfrauen
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Bastion, Oslo, 2011
Boknummer: 617649

Perec, Georges
Livet bruksanvisning: romaner

Oversatt av: Truls Winther
Varighet: 24 t 3 min
Lest av: Sigmund Sæverud
Bokomtale: Dett er en mektig bok på alle måter. Den leder leseren gjennom et vell av fantastiske fortellinger, røverhistorier, sirkusnummer, føljetonger, gangstereventyr, kriminalgåter og kjærlighetsdramaer ? ispedd vitenskapelige, antropologiske, etnologiske og matematiske betraktninger, forskjønnet av detaljer om mat, interiør, kunst, og fotografi.
Originaltittel: La vie mode d'emploi
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616816

Persson, Leif G.W.
Grisefesten

Oversatt av: Henning Kolstad
Varighet: 7 t 8 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Grisefesten er den første romanen om Lars Martin Johansson og kollegen hans. Boken er basert på en sann historie om et frekt postran i Stockholm.
Originaltittel: Grisfesten
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, Oslo, 2012
Boknummer: 617673

Petruševskaja, Ljudmila
Det var en gang en kvinne som forsøkte å drepe naboens barn: skremmende eventyr

Oversatt av: Hege Susann Bergan
Varighet: 4 t 57 min
Lest av: Julie From
Bokomtale: Dette er en samling fortellinger hentet fra en rekke av forfatterens tekstsamlinger. Felles for historiene er at det mirakuløse blandes med det makabre, og det er i tillegg en del ondskapsfull galgenhumor.
Originaltittel: There once lived a woman who tried to kill her neighbour's baby
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 618317

Påskekrim 2012: 17 kriminalnoveller

Varighet: 7 t 26 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: 17 kriminalnoveller av Norges beste forfattere. Innholder noveller av: Unni Lindell, Anne B. Ragde, Jørn Lier Horst, Tom Egeland, Gunnar Staalesen, Jon Michelet, Kim Småge, Fredrik Skagen, Tor Edvin Dahl, Jan Mehlum, Jørgen Jæger, Kurt Aust, Kjell H. Mære, Jorun Thørring, Ørjan N. Karlsson, Erik Meling Sele, Jan Ove Ekeberg.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen, Oslo, 2012
Boknummer: 617672

Reiersgård, Marit
Stolpesnø: kriminalroman

Varighet: 10 t 52 min
Lest av: Sibeth Hoff
Bokomtale: Fem år gamle Oda går ut i snøværet for å ake, men hun kommer ikke inn igjen. Hun er sporløst forsvunnet. Dette er en liten bygd der alle kjenner alle, og alle har noe å skjule. Dette blir ingen lett oppgave for politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 617652

Rishøi, Ingvild H.
Historien om fru Berg: noveller

Varighet: 3 t 20 min
Lest av: Marte Stolp
Bokomtale: Boken inneholder fem noveller, med sterke historier om blant annet barn og familieforhold. Boken var nominert til Brage-prisen 2011.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Emner: Familie
Boknummer: 617653

Robinson, Peter
Alle mørkets farger

Oversatt av: Per Kristian Gudmundsen
Varighet: 14 t 44 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Politietterforsker Banks får en ny sak i hendene: et drap etterfulgt av et selvmord. Det virker som en enkel sak hvor en mann har tatt livet av kjæresten sin for så å henge seg. Men Banks finner fort ut at det ikke er fullt så enkelt, og dermed blir han trukket fra etterforskningen.
Originaltittel: All the colours of darkness
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Forl. Press, Oslo, 2011
Boknummer: 616393

Robinson, Peter
Djevelens venn

Oversatt av: Per Kristian Gudmundsen
Varighet: 15 t 27 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: En kvinne i rullestol blir funnet med halsen kuttet over. Annie Cabbot, som er på utlån til politistasjonen i Spring Hill, blir involvert i saken. Den samme morgenen blir en ung kvinne funnet voldtatt og kvalt i Eastvale. Alan Banks blir satt på saken. Han oppdager raskt at ugjerningen har en rekke vitner og mistenkte. Annies sak derimot, har ikke en eneste ledetråd. Plutselig får hun et gjennombrudd som sender saken i en sjokkerende retning - en retning som involverer Banks.
Originaltittel: Friend of the devil
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Forl. Press, Oslo, 2010
Boknummer: 616394

Robinson, Peter
En bit av mitt hjerte

Oversatt av: Per Kristian Gudmundsen
Varighet: 17 t 45 min
Lest av: Erich Kruse Nielsen
Bokomtale: Sommeren 1969. Led Zeppelin og andre av tidens storheter spiller på en festival i Yorkshire. Under oppryddingen dagen etter finner arrangørene en myrdet pike i en sovepose på festivalområdet. En grym konstatering av at gårsdagen ikke kun var viet fred og kjærlighet. Fire tiår senere. Førstebetjent Alan Banks blir kalt fra et stillferdig middagsselskap og til et blodig åsted. En ukjent person har blitt myrdet i en avsidesliggende landsby. Saken viser seg å være ytterst kompleks, og bringer Banks bakover i tid og til en sak fra 1969, som alle trodde var løst for lengst.
Originaltittel: Piece of my heart
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Press, Oslo, 2009
Boknummer: 616466

Rosnay, Tatiana de
Bumerang

Oversatt av: Kirsti Øvergaard
Varighet: 9 t 20 min
Lest av: Ola G. Furuseth
Bokomtale: Søsknene Antoine og Melanie feirer Melanies 40-årsdag med en tur til barndomsparadiset Noirmoutier. Turen vekker minner, og da de kjører tilbake til Paris er Melanie taus og anspent. Hun mister kontroll over bilen og blir hardt skadet, mens Antoine er like hel. Han vil vite hva som opprørte søsteren, og sporer opp en vel bevart familiehemmelighet.
Originaltittel: Boomerang
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2012
Originalforlag: Bazar, Oslo, 2011
Boknummer: 618273

Rosnay, Tatiana de
Huset du elsket

Oversatt av: Kjell Olaf Jensen
Varighet: 5 t 47 min
Lest av: Kirsti Grundvig
Bokomtale: Paris, 1860-årene: Den store byfornyelsen pågår for fullt. Gammel bebyggelse må vike plassen for de nye, brede boulevardene og majestetiske bygningene. Hele kvartaler blir revet for å gi plass til det praktfulle Paris vi kjenner i dag.
Originaltittel: Rose
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2011
Originalforlag: Bazar, Oslo, 2011
Boknummer: 618366

Roy, Anuradha
An atlas of impossible longing

Varighet: 12 t 43 min
Lest av: Myra Portice
Bokomtale: Beginning in 1907 with the founding of a factory in Songarh, a small provincial town where narrow attitudes prevail, the story is of three generations of an Indian family, brilliantly told, in which a sensitive and intelligent foundling boy orphan who is casteless and without religion and Bakul, the motherless granddaughter of the house, grow up together. The boy, Mukunda, spends his time as a servant in the house or reading the books of Mrs Barnum, an Anglo-Englishwoman whose life was saved long ago by Bakul's grandmother, by now demented by loneliness.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: MacLehose Press, London, 2009
Boknummer: 616326

Roy, Anuradha
Der jorden reiser seg

Oversatt av: Heidi Grinde
Varighet: 9 t 52 min
Lest av: Guri Glans
Bokomtale: Maya flytter til landsbyen Ranikhet ved foten av Himalaya hvor hun på dagtid underviser på en klosterskole og om kvelden hjelper Diwan Sahib med en biografi han skriver på. Da hun møter fjellføreren Veer, oppstår det sterke følelser, men landsbyidyllen trues når en maktsyk byråkrat starter en lokal valgkampanje samtidig som en sterk hindunasjonalistisk bevegelse blomstrer opp.
Originaltittel: The folded earth
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Vigmostad Bjørke, Bergen, 2011
Emner: India
Boknummer: 616435

Rudberg, Denise
Et lite sidesprang

Oversatt av: Kirsti Vogt
Varighet: 13 t 2 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: En finansmann har blitt drept utenfor sitt eget hjem på Östermalm. Den tidligere advokatsekretæren Marianne Jidhoff blir overtalt til å gå tilbake til jobben sin for å jobbe i et team som skal granske saken. Dette er den første boka om Marianne Jidhoff.
Originaltittel: Et litet snedsprång
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: CappelenDamm, Oslo, 2011
Boknummer: 616888

Rørtveit, Johannes
Folket på Vinje (3): en fortelling om Kristine Amalie Maas (1859-1941)en hardt prøvet kvinne som var mor for sine egne barn, pleiemor for andres barn og to ganger enke.

Varighet: 7 t 43 min
Lest av: Eva Dons
Bokomtale: Den tredje boka i serien om Folket på Vinje har en kvinneskikkelse som hovedperson, Kristine Amalie Maas, født på Sigerland i Øksnes Vestbygd i 1859 og død på Skipnes i 1941, bare noen dager før hun ville fylt 83 år. Hun var et utrolig sterkt og raust menneske og hadde et liv som ble vevd inn i "yttersi-kulturen" gjennom hendelser jeg også har beskrevet i de to forutgående bøkene om "Anna på Vinje" og "Høvedsmannen Dorius". Gjennom henne forsøker jeg også denne gangen å gi kystbefolkningen et ansikt og en historie formidlet gjennom livet på yttersida av Vesterålen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kolofon, Oslo, 2009
Boknummer: 617547

Salvesen, Rune
Vinden ved verdens ende

Varighet: 8 t 37 min
Lest av: Yngve Berven
Bokomtale: Noen Statoil-ansatte kaster seg utfor Preikestolen. Eller blir de dyttet? I sin lille trevilla i Stavangers gamleby bor tidligere Statoil-ansatte Jonas Aa. Han forsøker å skape orden i tilværelsen, men noe annet, mørkt og ukontrollerbart vokser i ham.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616356

Samartin, Cecilia
Doña Maria

Oversatt av: Jorunn Leite
Varighet: 12 t 18 min
Lest av: Gisken Armand
Bokomtale: Doña Maria vet ikke sannheten om hvor adoptivsønnen Ernesto befinner seg. Hans kone Silvia vet, men kan ikke fortelle. I Havanas gater kjemper hun for å få ham tilbake.
Forlag: Juritzen, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen, Oslo, 2012
Boknummer: 618843

Samartin, Cecilia
La Peregrina

Oversatt av: Jorunn Leite
Varighet: 14 t 13 min
Lest av: Gisken Armand
Bokomtale: Jamilet vil vite sannheten om Señor Peregrinos store kjærlighet, den mystiske, spanske kvinnen Rosa. I nåtid i California får vi fortellingen om hvordan unike vennskapsbånd strekkes når jakten på identitet og familie virvler opp en gjemt fortid. Parallellhistorien foregår mange år tidligere i Spania, der Rosa forteller om hvordan hun måtte flykte fra sin landsby, hvor man mente hun bar djevelens merke. Rosa slår seg sammen med sigøynere som dyrker hennes overnaturlige evner. Men Rosa får et kall, for å forandre sitt liv må hun gå pilegrimsveien til Santiago de Compostela. På en måte som bare Cecilia Samartin kan, veves de to kvinneskjebnene sammen til en følsom og overraskende slutt.
Originaltittel: Tarnished beauty
Forlag: Juritzen, Oslo, 2011
Originalforlag: Juritzen, Oslo, 2011
Boknummer: 617540

Sandahl, Ronnie
Vi som aldri sa hore

Oversatt av: Ingelin Røssland
Varighet: 4 t 52 min
Lest av: Steinar Sande
Bokomtale: Hannes har vendt tilbake til Falköping etter den mislykkede selvrealiseringen i Stockholm. Kristian overspiser for å døyve sorgen etter farens død. Frippe bærer alle svikene inni seg, mens Stig bare er taus. De fire skal nok en gang samles på det samme utestedet som de går på hver lørdag, men denne gangen forandres alt.
Originaltittel: Vi som aldrig sa hora
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2011
Emner: Ungdom
Boknummer: 616481

Sandemo, Margit
I død og lyst

Oversatt av: Nina Haugdahl
Varighet: 7 t 13 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Den vakre rødhårete kunststudenten, Ellinor, er på ferie i en liten fjell-landsby i Dolomittene. Hun opplever etterhvert en del mystiske hendelser, og forstår at det har noe å gjøre med de gamle klosterruinene.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, Oslo, 2011
Boknummer: 617655

Sansom, C.J.
Undergang (5)

Oversatt av: Knut Johansen
Varighet: 23 t 43 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Denne gang står imperiet England for fall, og vår mann Matthew Shardlake befinner seg midt i begivenhetens sentrum. Sommeren 1545 er England i krig. Henrik den åttendes invasjon av Frankrike har spilt falitt, og en massiv fransk flåte forbereder seg på hevntokt over kanalen. Pundet er nedskrevet, folket sulter, og landet står foran sin verste krise noensinne. Mens unge menn i hele England blir innskrevet til militærtjeneste, blir Matthew Shardlake innkalt til selveste dronning Katarina Parr.
Originaltittel: Heartstone
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Press, Oslo, 2012
Boknummer: 617632

Sansom, C.J.
Åpenbaring (4)

Oversatt av: Knut Johansen
Varighet: 20 t 10 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Det er vår, og London nyter at sommeren 1543 er på vei. Kong Henrik 8. beiler til Cathrine Parr om å bli hans sjette kone, men denne gang yter objektet for hans begjær motstand. Romanen utfolder en gripende historie fra Londons nattside, der religiøst hykleri, maktkamp og en sinnssyk seriemorder kaster mørke skygger over sommerens løfte om lysere tider.
Originaltittel: Revelation
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Press, Oslo, 2011
Boknummer: 616172

Santiago, Fabiola
Habanita: roman

Oversatt av: Hilde Sophie Plau
Varighet: 8 t 46 min
Lest av: Kjersti B. Maagerø
Bokomtale: Marisol reiser i ung alder fra Cuba sammen med bestemoren sin. Da bestemoren dør flytter Marisol tilbake til Miami hvor hun engasjerer seg i det kubanske flyktningmiljøet. Dette utløser en lengsel i Marisol etter å få vite mer om familien og landet hun har forlatt, og gjennom filmskaperen Gabriel kommer hun stadig nærmere historien om sin egen familie og fortid.
Originaltittel: Reclaming Paris
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen forl., Oslo, cop. 2011
Boknummer: 616458

Saramago, José
Kain

Varighet: 5 t 3 min
Lest av: Sigmund Sæverud
Bokomtale: I Kain kan man si Saramago følger opp tråden fra både Klosterkrønike og Jesusevangeliet. Han gir oss sitt høyst personlige syn på Bibelens historier. Dette ble Saramagos siste bok.
Originaltittel: Caim
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616400

Saylor, Steven
Imperiet: en historisk roman fra keisertidens Roma

Varighet: 32 t 19 min
Lest av: Erich Nielsen
Bokomtale: Dette er en stor historisk roman der vi følger den aristokratiske Pinarislekten fra Romas grunnleggelse og frem til Cæsars fall i år 44 f.Kr. Vi følger slekten videre gjennom fem generasjoner; fra keiser Augustus og til Romas storhetstid som verdensmakt omkring år 140 e.Kr. Vi får blant annet høre om keiser Neros grandiose åpning av Colosseum og Hadrians kamp for verdensherredømme.
Originaltittel: Empire
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Press, Oslo, 2011
Boknummer: 618137

Saylor, Steven
Roma: en historisk roman fra antikkens Roma

Varighet: 23 t 53 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: En stor fortelling om menneskene og byen Roma, som vokste frem mellom de syv høydene ved Tibern. Dette er historien om byens første tusen år. Vi hører om helter og forrædere, om Julius Cæsars triumf og senere mord. En mystisk talisman vever skjebnetrådene sammen.
Originaltittel: Roma
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Forl. Press, Oslo, 2008
Boknummer: 618150

Schmidt, Kathrin
Du skal ikke dø

Oversatt av: Ute Neumann
Varighet: 12 t 1 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Helene Wesendahl vet ikke ha som har skjedd med henne. Hun våkner opp på sykehus, hun har ikke kontroll over kroppen, over språket, over hukommelsen. På vei tilbake til livet blir hun konfrontert med en fremmed kvinne, som en gang var henne selv, og med et ekteskap på randen av skilsmisse. Dette er en gripende fortelling om hvordan hun gjenvinner livet. Vi får også gjennom hennes minner et innblikk i livet i DDR før murens fall.
Originaltittel: Du stirbst nicht
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2011
Emner: Sykdommer
Boknummer: 616459

Sewell, Kitty
Mørke skyer

Oversatt av: Ellen Karine Berg
Varighet: 12 t 23 min
Lest av: Sibeth Hoff
Bokomtale: Rosie er en inntagende niåring. Hun lager detaljerte kopier av bygninger som hun sier hun har sett i drømme. Hun forteller faren, Daniel, som er helikopterpilot, at han har tre mørke skyer hengende over seg, og at han vil falle ut av himmelen og være i livsfare. Det er lett nok å avfeie en niårings drømmer, men så skjer den ene ulykken etter den andre, og det begynner å bli nifsere enn han liker.
Originaltittel: Cloud fever
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616412

Shriver, Lionel
Vi må snakke om Kevin

Oversatt av: Kjell Olaf Jensen
Varighet: 19 t 23 min
Lest av: Kristine Rui Slettebakken
Bokomtale: Eva ønsket egentlig aldri å bli mor, i alle fall ikke til en gutt som myrdet syv av sine medelever på videregående, en kafeteria-ansatt og en lærer som prøvde å være hans venn.
Originaltittel: We need to talk about Kevin
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kagge, Oslo, 2011
Emner: Mødre og sønner
Boknummer: 616441

Sjisjkin, Mikhail
Venushår

Oversatt av: Marit Bjerkeng
Varighet: 20 t 44 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: En navnløs tolk, kalt tolkeren, intervjuer tsjetsjenske asylsøkere i Sveits, som gir ham sine historier, sanne og usanne. Men han har også hodet fullt av minner om sin fraskilte kone Isolde, og han skriver brev til sønnen som han aldri sender. Planen om en biografi om den store russiske romansesangerinnen Bella faller sammen da hun dør før han får intervjuet henne. Men hennes dagbøker, blir en viktig del av romanen.
Originaltittel: Venerin volos
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2010
Boknummer: 616382

Skagen, Fredrik
Menneskejegeren

Varighet: 9 t 43 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Franz Hausborn har fått et nytt oppdrag. Han skal myrde en mann på Jersey. Hvem og hvorfor er ham likegyldig. Bare pengene teller. Fra engelsk etterretningstjeneste kommer Morten Martens inn i saken, kjeltringen og falskmynteren fra Trondheim, nå med helt ny identitet. Og fremdeles med savnet av datteren Anita. Secret Service vet heller ikke hvem som skal myrdes - eller hvorfor. Morten Martens, alias Iago Davis, venter det verste idet han stiger i land på kanaløya.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2009
Emner: Morten Martens
Boknummer: 616964

Skagen, Fredrik
Viktor! Viktor!

Varighet: 11 t 0 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Etter skilsmissen realiserer Morten Martens sin guttedrøm. Målet er rikdom og suksess. Middelet er falske pundsedler. Et hemmelig skjulested på en øde holme er første ledd i planen om en ny tilværelse. Men stormen er i anmarsj, og det uforutsette skjer. Uten å vite det blir Mortens Martens en brikke i stormaktspillet - et uhyggelig lotteri hvor den eneste gevinsten er ragnarok.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2009
Emner: Morten Martens
Boknummer: 616963

Skow, Lillian Wirak
Størst av alt: familiesaga fra Vestfold

Varighet: 15 t 41 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: En spennende slektshistorie som starter på begynnelsen av 1800-tallet. Børre flytter inn på husmannsplassen Gåserød som hører til prestegården i Tjølling. Vi følger denne familien gjennom tre generasjoner i Larvik.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Liv forl., Larvik, 2011
Dewey: 948.27
Boknummer: 618305

Skredderberget, Asle
Metallmyk: kriminalroman

Varighet: 9 t 9 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Aker brygge, Oslo. Håvard Gabrielsen jobber med oppkjøp og børsnoteringer. En søndag morgen blir han funnet skutt og drept på kontoret. Dette blir Økokrim-etterforsker Milo Cavallis første drapssak. Han jakter på sannheten blant oppskrudde verdier og lyssky transaksjoner, og til slutt befinner han seg selv i livsfare.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616460

Slaughter, Karin
Den nådeløse

Oversatt av: Gry Sønsteng
Varighet: 16 t 3 min
Lest av: Elisabeth Vatn
Bokomtale: Sara Linton arbeider som lege ved Atlantas travleste sykehus. En dag får hun til behandling en ille tilredt kvinne. Kvinnen blir funnet etter en bilulykke, men det er åpenbart at hun også har vært offer for et sykt og sadistisk sinn. Etterforsker Will Trent får som oppgave å finne ut hva som har skjedd med den skamferte kvinnen. Han oppdager etterhvert et bortgjemt torturkammer.
Originaltittel: Genesis
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616315

Smith, Alexander McCall
Tetid for damer med tradisjonell figur (10)

Oversatt av: Toril Hanssen
Varighet: 7 t 12 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Detektivbyrået får i oppdrag å finne en forklaring på hvorfor det lokale fotballaget, Kalahari Swoopers, har begynt å tape alle kampene sine. Samtidig bekymrer Mma Ramotswe seg over de merkelige lydene som kommer fra den gamle hvite varebilen, og Mma. Makutsi forfølges av sin nemesis, Violet Sephoto, som jobber i møbelbutikken som forloveden hennes eier. Dette er den tiende boka om Damenes detektivbyrå nr. 1.
Originaltittel: Tea Time for the Traditionally Built
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: CappelenDamm, Oslo, 2012
Boknummer: 618164

Smith, Wilbur A.
Solfuglen

Oversatt av: Henning Kolstad
Varighet: 21 t 42 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Et uklart flyfoto setter Afrika-forskeren Ben Kazin på sporet av en sensasjonell arkeologisk oppdagelse. Med entusiasme og dristighet kjemper han seg inn i et farlig terreng. Området er omspunnet av årtusengamle forestillinger om de begravdes hevn. Forfølgelse og konkrete trusler forfølger ekspedisjonen.
Originaltittel: The sunbird
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 617539

Smith, Wilbur
De som er i storm og fare

Oversatt av: Henning Kolstad
Varighet: 15 t 15 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Hazel Bannock er eier av et stort, globalt oljeselskap. Hennes datter, Cayla, er om bord i deres yacth da den blir angrepet av Somaliske pirater. Major Hector Cross er en tidligere elitesoldat som leder sitt eget sikkerhetsselskap.Piratene ber om en overveldende stor sum i løsepenger, og kompliserte politiske og diplomatiske hensyn gjør det vanskelig å gripe inn.
Originaltittel: Those in peril
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616413

Solstad-Nøis, Ingvild
Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit: roman

Varighet: 6 t 17 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Eva reiser for å besøke sin mor for første gang etter farens begravelse. Snart kommer også søsteren Grete, sammen med sine to barn. Moren og søsteren faller raskt inn i et idealiserende rollespill som Eva ikke makter å delta i. Da Eva finner noen fotografier i farens snekkerbod ser hun en mulighet til å slå sprekker idyllen. Men hva vil konsekvensene bli?
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2011
Boknummer: 616817

Sparks, Nicholas
En trygg havn

Oversatt av: Elsa Frogner
Varighet: 11 t 3 min
Lest av: Charlotte Grundt
Bokomtale: Når den vakre, men sky Katie plutselig kommer til landsbyen Southport, er det mange som spekulerer over fortiden hennes og hvem hun egentlig er. Men Katie unngår all personlig kontakt helt til en rekke hendelser får henne motvillig til å knytte to kontakter, den ene med Alex, en hyggelig og velmenende kjøpmann som er enkemann og har to små barn. Den andre kontakten er den frittalende enslige nabodamen Jo. Med Jos medfølende og sta støtte begynner Katie å innse at hun må velge mellom et liv i stillestående trygghet og et liv som er noe mer risikabelt, men mer givende - og i den svarteste tid innse at kjærligheten er den eneste sanne trygge havn.
Originaltittel: Safe Haven
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616404

Staalesen, Gunnar
Der hvor roser aldri dør

Varighet: 9 t 4 min
Lest av: Lasse Lindtner
Bokomtale: For nesten 25 år siden forsvant Mette Misvær fra sandkassen utenfor hjemmet sitt. Mettes mor gjør et siste forsøk på å finne ut hva som skjedde, og Varg Veum får oppdraget. Når han begynner å grave i denne saken, finner han et flokete nett av hemmeligheter og løgner.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618620

Strøm, Anne-Karine
Jan Thomas: My way

Varighet: 7 t 52 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Dette er historien om kjendisstylisten og TV-stjernen Jan Thomas. I denne boken forteller han om en dramatisk barndom og oppvekst, om den første tiden som frisør, modell og dragartist - og om veien ut i verden. Vi får høre om mangfoldige år blant annet i Hollywood, der han slo seg opp som skuespiller og modell. Jan Thomas forteller åpent og ærlig om problemer i familien, om seksuell oppvåkning, om et heftig sosialt liv, venner og kjærester, oppturer og nedturer. Og om et nytt og bedre liv hjemme i Norge igjen, der karrieren virkelig har tatt av. Boken er full av anekdoter og utrolige opplevelser.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2010
Emner: Biografier, Jan Thomas
Dewey: 646.7092
Boknummer: 616031

Sæterbakken, Stig
Gjennom natten

Varighet: 7 t 55 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Tannlege Karl Meyer opplever sitt livs verste redsel da sønnen, Ole-Jakob, tar sitt eget liv. Det tragiske dødsfallet danner utgangspunktet for en mangetydig og rikt forgrenet roman som stiller grunnleggende spørsmål ved erfaringen. Hva gjør sorg med et menneske? Hvordan leve videre med smerten fra et uoverkommelig tap? Hvor langt kan en mann drives i sin fortvilelse og savnet etter et mistet barn? Dette er en mørk fortelling om sorgens og kjærlighetens uransakelige veier.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Sorg
Boknummer: 616406

Sæther, Eirik Husby
Lobotomisten: spenningsroman

Varighet: 18 t 2 min
Lest av: Yngve Berven
Bokomtale: Pastorsønnen Johannes har blitt besatt av tanken på å kurere syndige mennesker. Han er nå psykologistudent, og i en gammel lærebok oppdager han at det de anbefalte før, var å påføre pasientene smerte, og i verste fall: lobotomere dem.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen, Oslo, cop. 2012
Emner: Ondskap
Boknummer: 617929

Sødal, Nils Harald
Fuglene under himmelen

Varighet: 7 t 18 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Boken handler om Sarah som blir forlatt alene i jungelen i Sør-Sudan som seksåring. Hun opplever sult, sykdom og mange overgrep. Etter to år kommer hun til en flyktningleir, og etterhvert som flyktning til Norge. Romanen er basert på en sann historie.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Piratforl., Oslo, 2011
Boknummer: 617663

Terjesen, Marianne
For Leas skyld: roman

Varighet: 15 t 53 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: En roman om noen unge jøder i Europa rundt annen verdenskrig. To unge søstre som må flykte fra Tyskland for å bo hos en tante og onkel i Budapest. Den yngste dør, mens den eldste, Miriam, kommer etter mange år som båtflyktning til den nyopprettede staten Israel. Hit kommer også arkitekten Peter, og han og Miriam blir kjærester. Men verken Peter eller Miriam klarer å dele fortiden.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2011
Emner: Jøder
Boknummer: 616969

Theorin, Johan
Bølgerytteren og andre fortellinger

Varighet: 6 t 59 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Dette er 15 fortellinger der det overnaturlige spiller en viktig rolle. Her finnes elementer fra skrekk- og grøssersjangeren, science fiction og fantasy, men også små historier fra dagliglivet.
Originaltittel: Vågryttaren och andra berättelser
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 616970

Theorin, Johan
Sankta psyko

Oversatt av: Kari Bolstad
Varighet: 12 t 21 min
Lest av: Axel Aubert
Bokomtale: Johan Theorin skriver så skremmende godt at han får deg til å skvette av din egen skygge. Sankta Psyko handler om skjulte motiver, forrykte gjerninger og syke sinn.
Originaltittel: Sankta psyko
Forlag: Lydbokforlaget, Melhus, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2011
Boknummer: 618050

Thompson, Hunter S.
Brennevinsdagboka

Oversatt av: Kyrre Andreassen
Varighet: 7 t 9 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: Paul Kemp har flyttet fra New York til Puerto Rico for å jobbe i avisa The Daily News. I avisa er alt kaos, ryktene går om snarlig konkurs, og i følge sjefen er alle som jobber der alkoholiserte, ubrukelige gærninger. Puerto Rico er hett, klamt og klaustrofobisk, og det er ingenting å gjøre annet enn å drikke, drive rundt og håpe på en god sak.
Originaltittel: The Rum Diary
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Pax, Oslo, 2010
Boknummer: 615191

Thorup, Torill
Brutte løfter (19): Arvesølv

Varighet: 5 t 35 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: Agnete blir vettskremt da gjenferdet viser seg i Fiskum kirke. Hun rygger bakover og faller rett ned fra galleriet. Like etter kommer Lorentz inn og finner den livløse skikkelsen på kirkegulvet. Hvordan kunne han la dette skje?
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, [Oslo], c2008
Boknummer: 615956

Thorup, Torill
Dødens tjern (18): Arvesølv

Varighet: 5 t 1 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: Yngvil har mye å stri med. Hun vil komme til bunns i mysteriet omkring hodeskallen hun fant i tjernet, samtidig som hun plages av den vonde mistanken Olette sådde i henne; Har Harald vært sammen med Erika?
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, [Oslo], c2008
Boknummer: 615955

Thorup, Torill
Etterspill (20): Arvesølv

Varighet: 5 t 1 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: Erika føder mens Aleksander soner på Akershus festning. Til tross for de vanskelige omstendighetene gleder Erika seg stort over den nyfødte. Det viser seg snart at Olette er interessert i barnebarnet sitt - uvanlig interessert. Og det skremmer Erika mye mer enn tanken på å være enslig mor, for hun vet at Olette ikke skyr noen midler for å oppnå det hun ønsker.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, [Oslo], c2008
Boknummer: 615957

Thorup, Torill
Fanget hjerte (17): Arvesølv

Varighet: 5 t 6 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: Mads og Yngvil møtes under driftefesten og det varer ikke lenge før de bryter ut i en harmdirrende krangel. Erika sliter med å glemme Aleksander. Enda vanskeligere blir det når han en kveld passer henne opp i skogen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, [Oslo], c2008
Boknummer: 615954

Thorup, Torill
Forsoningen (22): Arvesølv

Varighet: 5 t 59 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: På Brandsæther er gåtene i ferd med å nøstes opp. Endelig har Yngvil funnet morens dagbok, og hun er spent på hva som står i den. Under lesningen skjønner hun brått hva slektsfeiden egentlig bunnet i. Samtidig får hun uventet besøk fra en som kommer med flere oppsiktsvekkende avsløringer. NB: Dette er siste bok i serien.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, [Oslo], c2008
Boknummer: 615959

Thorup, Torill
Våkenatt (21): Arvesølv

Varighet: 5 t 15 min
Lest av: Christin Borge
Bokomtale: Stabburet står i brann. Det blir raskt klart at det ikke er tilfeldig at det skjer samtidig som vesle Ragnfrid og Aksel Andre er sporløst forsvunnet. Sammen med letemannskapene tar Yngvil opp jakten på den skyldige.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Schibsted, [Oslo], c2008
Boknummer: 615958

Timberlid, Rune
Operasjon Siskin: kriminalroman

Varighet: 10 t 7 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Eigaren av eit suksessrikt varehus i Førde, blir ein dag funnen myrda. Dette fører politibetjent Rolf Randen inn i eit miljø, der alle gjer kva som helst for å skaffe seg rask rikdom.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2009
Boknummer: 617989

Tolstoj, Lev Nikolajevitsj
Krig og fred (3)

Oversatt av: Geir Kjetsaa
Varighet: 16 t 14 min
Lest av: Anders Ribu
Originaltittel: Vojna i mir
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Solum, Oslo, 2003
Boknummer: 615290

Toltz, Steve
En brøkdel av helheten

Varighet: 25 t 58 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Normale familier er like alle sammen - men alle gale familier er gale på sin egen måte. Jasper Dean gjenforteller her sin egen barndom med opprørende intriger og sjokkerende oppdagelser; om sin berømte forbryteronkel Terry, om sin mystiske, fraværende mor, og om Martins vedvarende kamp for å sette sitt merke på verden.
Originaltittel: A fraction of the whole
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2010
Emner: Forbrytelser
Boknummer: 616232

Tower, Wells
Alt plyndra, alt brent

Varighet: 6 t 48 min
Lest av: Jan Olav Simonsen
Bokomtale: I ni noveller forteller kritikerroste Wells Tower om oppløste familier, hjelpeløse fedre og mislykte drømmere. I denne fengslende debutsamlingen presenterer Wells Tower seg som en forfatter med usedvanlig talent. The New York Times
Originaltittel: Everything ravaged, everything burned
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Boknummer: 616314

Toyne, Simon
Sanctus

Oversatt av: John Erik Frydenlund
Varighet: 15 t 44 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: I byen Ruin i Tyrkia vokter munkene i klosteret Citadellet en urgammel hemmelighet, Sakramentet. Etter å ha blitt innviet i det mest hemmelige ritualet, rømmer broder Samuel og kaster seg i døden foran øynene på sjokkerte turister. Før han kastet seg ut fra fjellveggen risset han inn et gåtefullt budskap på sin egen kropp. Drevet at søskenkjærlighet, forsøker munkens søster, Liv Adamsen, å finne ut hva som fikk broren til å kaste seg i døden, samtidig som Sakramentets voktere gjør alt de kan for å holde hemmeligheten skjult.
Originaltittel: Sanctus
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Tiden, Oslo, 2011
Boknummer: 616463

Tvedt, Chris
Av jord er du kommet: kriminalroman

Varighet: 11 t 20 min
Lest av: Trond Brænne
Bokomtale: På Østlandet blir en gammel mann regelrett henrettet. I Bergen blir en ung kvinne funnet drept og en annnen ligger i koma. Edvard Matre og teamet hans står uten spor etter en mulig seriemorder. En massegrav med pasienter fra Gaustad sykehus bli åpnet, og Edvard får beskjed at hans egen mor er funnet der. Nå vet han ikke hvem morderen er, og ikke hvem han selv er.
Forlag: Cappelen Damm lyd, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2012
Boknummer: 618184

Ullmann, Linn
Det dyrebare: roman

Varighet: 8 t 54 min
Lest av: Gisken Armand
Bokomtale: Forfatteren Jon Dreyer sliter med skrivesperre. Han er gift med Siri, som er en vellykket kokk og driver egen restaurant. De har to barn og de ansetter Mille en sommer som barnepasser. Hun forsvinner sporløst, og blir ved en tilfeldighet funnet død noen år senere. Denne forsvinningen påvirker mange mennesker, og avdekker etter hvert mange hemmelige og smertefulle forbindelser.
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2011
Emner: Familie
Boknummer: 617577

Vesaas, Tarjei
Noveller i samling

Varighet: 17 t 57 min
Lest av: Tor Sigbjørnsen
Bokomtale: Denne novellesamlinga innheld alle novellene frå: Klokka i haugen (1929), Leiret og hjulet (1936), Vindane (1952) og Ein vakker dag (1959). Vesaas publiserte altså noveller gjennom 30 år, på ulike stadium av forfattarskapen, og dette spennet blir også spegla i denne boka.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2007
Boknummer: 616896

Vitanza, Demian
Urak: roman

Varighet: 4 t 48 min
Lest av: Anders Ribu
Bokomtale: Dette er en roman om det uvisse, om tvil og om uro. I tre ulike fortellinger må hovedpersonene forholde seg til forskjellige hendelser - og de vet ikke om disse er minner eller innbilning. Vi følger disse personene gjennom dette universet av uvisshet, halvveis inne i sine glemselsprosjekter, der språket er preget av redselen for å fullføre tanker og setninger, av frykt for hva som kan bli røpet.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Boknummer: 616822

Webb, Katherine
Det du ikke ser

Oversatt av: Jan Chr. Næss
Varighet: 15 t 30 min
Lest av: Bodil Vidnes-Kopperud
Bokomtale: England 1911. I den lille landsbyen Berkshire lever presten Albert Canning og hans hustru Hester. Alt er fredelig inntil det kommer en nye tjenstejente Cat Morly, og unge Robin Durrant som er opptatt av det okkulte. Disse endrer hele stemningen i landsbyen, og til slutt ender det med mord.
Originaltittel: The unseen
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Oslo, 2012
Boknummer: 618169

Wouk, Herman
The winds of war

Varighet: 46 t 12 min
Lest av: Myra Portice
Bokomtale: As the war escalates in Europe, the Henry clan, a family of American naval heroes, finds itself drawn into the center of the conflict and must send its patriarch and several sons into the fray.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Back Bay Books, New York, 2002
Emner: Verdenskrigen 1939-1945
Boknummer: 617569

Wouk, Herman
War and rememberance

Varighet: 58 t 37 min
Lest av: Myra Portice
Bokomtale: This sequel and conclusion to The Winds of War traces the destinies of its characters especially the fate of the Henry family during the turbulent years of World War II.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Back Bay Books, New York, 2002
Emner: Verdenskrigen 1939-1945
Boknummer: 617570

Yrsa Sigurðardóttir
Jeg vet hvem du er

Oversatt av: Silje Beite Løken
Varighet: 15 t 19 min
Lest av: Erich Nielsen
Bokomtale: Tre unge voksne har kjøpt et gammelt hus i et fra flyttet fiskevær. Planen er å pusse det opp og bruke det til pensjonat. Etterhvert føler de seg iakttatt, og det skjer også uforklarlige dødsfall på det nærmeste tettstedet. Dette er en utspekulert og uhyggelig krim. Boken var nominert til Glassnøkkelen i 2011.
Originaltittel: Ég man þig
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kagge, Oslo, cop. 2012
Boknummer: 617657

Ørstavik, Hanne
Hyenene: roman

Varighet: 7 t 13 min
Lest av: Kristine Rui Slettebakken
Bokomtale: Siv får låne en leilighet i en sørengelsk by ved havet. Dit reiser hun, etter bruddet med Rudolf, for å lytte innover i seg selv, i det som kjennes stille, tomt og dødt. Hun vil undersøke hvem og hva hun er, når hun ikke fyller på med handling, sånn hun pleier, men tvert imot lar være å handle, lar være å skrive. Hvordan bli levende? Hvor kommer det levende fra? Er det mulig å være både lett og tydelig?
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2011
Boknummer: 616823

Østhagen, Laila Sognnæs
Konglehjerte: roman

Varighet: 5 t 59 min
Lest av: Julie From
Bokomtale: Når Jenny er liten kaller hun seg Johnny, og når hun får problemer løper hun. Som voksen gifter hun seg med Anne, og får ro i livet helt til Anne sier hun ønsker seg barn. Da begynner Jenny å løpe igjen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Oktober, Oslo, 2012
Emner: Homofile
Boknummer: 617991

Faglitteratur for voksne

100 - Filosofi og psykologi

Brorson, Hanne H.
Tankevirus

Varighet: 1 t 13 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: En liten bok om kognitiv terapi i prosaform. Den handler om de skrullete tankene alle har innimellom, og om hvordan vi kan avsløre dem når de utgir seg for å være troverdige.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal Akademisk, Oslo, 2012
Emner: Kognitiv psykologi, Kognitiv terapi, Mentalhygiene
Dewey: 153.4, 616.891, 158
Boknummer: 617609

Eia, Harald
Født sånn eller blitt sånn?: utro kvinner, sjalu menn og hvorfor oppdragelse ikke virker

Varighet: 9 t 19 min
Lest av: Jan Erik Madsen
Bokomtale: Dette er boken bak TV-sukssen Hjernevask.Den tar opp natur- og samfunnsvitenskapelige spørsmål som blant annet hvorfor menn liker one-night-stands bedre enn kvinner, om homofile menn er mer feminine enn andre menn, og om oppdragelse har noen effekt. Forfatterne har intervjuet verdens fremste eksperter om temaer som kjønn, vold, homofili, arv og miljø.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, [Oslo], 2011
Emner: psykologi, Arvelighet, Sosial økologi
Dewey: 155.7, 304.2
Boknummer: 616444

Nordengen, Per Anders
Alt har sin tid: om sorg og krise, håp og muligheter

Varighet: 3 t 3 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: Forfatteren har som prest , samtaleveileder og foredragsholder lang erfaring med sorg og ulike former for kriser. Denne boken kan brukes som et hjelpemiddel til å komme seg gjennom sorg, savn og krise.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Skagerrak forl., Sandefjord, 2010
Emner: psykologi, Døden, Personlige beretninger
Dewey: 155.937
Boknummer: 618064

Nordengen, Per Anders
Livsglede i livsalvoret: smakebiter på begeistring og tro på at det nytter

Varighet: 1 t 33 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Livet spenner mellom mange ytterligheter, det er muntert og alvorlig, og det kan være urettferdig. Dette er en bok om å lete fram livsgleder midt i alvoret.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Skagerrak forl., Sandefjord, 2007
Emner: personlighetsutvikling, Lykke
Dewey: 158.1
Boknummer: 618063

Nordengen, Per Anders
Når forandring ikke fryder-: om å bevare livsgleden i endring og livskrise

Varighet: 1 t 6 min
Lest av: Per Anders Nordengen
Bokomtale: Boken handler om at alt forandrer seg både i samfunnslivet, privatlivet og i arbeidslivet. Når forandring ikke er ønsket, er det ikke sant at forandring fryder. Her lærer vi om hvordan vi kan møte endringer i livet uten å miste livsgleden.
Forlag: lyd, Sandefjord, 2012
Originalforlag: Skagerrak forl., Sandefjord, c2004
Emner: psykologi, Psykiske kriser
Dewey: 155.93
Boknummer: 618065

Ranheim, Unni
Tid for å leve - tid for å dø

Varighet: 6 t 50 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Boken tar opp viktige temaer angående liv og død, noe som angår oss alle uansett alder og status. Den tar opp temaer som verdighet, håp, åndelighet om å være redd m.m. Vi møter en del mennesker som vet de skal dø og deres pårørende. Inneholder også en del dikt, og noen utdrag fra Bibelen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Uranus forlag, Tolvsrød, 2006
Emner: psykologi, Døden, Personlige beretninger
Dewey: 155.937
Boknummer: 618318

Sørbø, Jan Inge
Lyset frå fars ansikt: refleksjonar ved livets slutt

Varighet: 3 t 45 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Dette er ei personleg forteljing om gamle foreldre som døyr ein naturleg død og det triste i det. Forfatteren fortel om den siste tida til sin eigen far, og brukar religion, filosofi, poesi og musikk i sorgarbeidet.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Samlaget, Oslo, 2010
Emner: psykologi, Døden, Personlige beretninger
Dewey: 155.937
Boknummer: 617987

Tolle, Eckhart
En ny jord: om å ta det indre bevissthetsspranget mot åndelig oppvåkning

Oversatt av: Vigdis Fretheim
Varighet: 9 t 29 min
Lest av: Kirsti Grundvig
Bokomtale: I denne boken viser forfatteren oss at vi her og nå har muligheten til å skape en vennligere verden. Det forutsetter at vi stopper å identifisere oss med vårt ego og begynner å oppfatte oss selv på en ny måte, som den vi egentlig er. Dette krever at bevisstheten vår gjennomgår en forvandlingsprosess.
Originaltittel: A new earth
Forlag: Lydbokforlaget, Oslo, 2012
Originalforlag: Damm, Oslo, 2006
Emner: Personlighetsutvikling
Dewey: 158.1
Boknummer: 616977

Vehler, Ivar Erling
Orkanens øye

Varighet: 5 t 20 min
Lest av: Geir Morstad
Bokomtale: Dette er en praktisk orientert bok om utfordringer og muligheter for mennesker som lever i et samfunn preget av høy hastighet og økende kompleksitet. Forfatteren går i dybden i temaer som stress, endring, ledelse, bevissthet, våkenhet, mindfulness m.m. Han skriver svært forståelig om temaer som angår oss alle.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2011
Originalforlag: Co-Create Publ., Oslo, 2010
Emner: personlighetsutvikling, Selvrealisering
Dewey: 158.1
Boknummer: 616319

Åldstedt, Trine
Alt sitter i hodet: hvordan få et bedre liv med NLP

Varighet: 6 t 9 min
Lest av: Sibeth Hoff
Bokomtale: Dette er en bok om selvutvikling. NLP (Nevro Lingvistiks Programmering) er læren om hvordan vi forholder oss til, og er med på å skape vårt eget liv. NLP viser deg hvordan du får frem de beste ressursene i deg selv.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Kagge Forl., Oslo, 2011
Emner: Personlighetsutvikling
Dewey: 158.1
Boknummer: 618194

200 - Religion

Albom, Mitch
Tro og tillit: en sann historie

Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Varighet: 5 t 34 min
Lest av: Ole Thore Hasseldal
Bokomtale: Historien starter med et uvanlig spørsmål, forfatteren blir spurt av en gammel rabbiner om å forbrede gravtalen hans. For å gjøre dette føler han at må lære mannen bedre å kjenne. Dette er en vakker historie om en usedvanlig reise mellom to verdener, to menn, to religioner og to menigheter.
Originaltittel: Have a little faith
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Religioner
Dewey: 294, 290
Boknummer: 616110

Gelius, Einar
Sex i Bibelen

Varighet: 3 t 59 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Sokneprest Einar Gelius har lest Bibelen på nytt fra første til siste ord. Hans prosjekt er gjennom bibel-sitater å vise det seksuelle mangfoldet som Bibelen omtaler. Han argumenterer for at Bibelen er for sex. Han løfter frem vakre fortellinger om stor kjærlighet og elskov.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Juritzen, Oslo, 2010
Emner: Bibelen
Dewey: 220.8, 220
Boknummer: 615882

Hognestad, Helge
Mennesket våkner: det innerste i oss er guddommelig : betraktninger i Huskelappen og andre aviser 2008-2011

Varighet: 5 t 44 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Dette er en samling betraktinger om sentrale kristne temaer. Forfatteren søker med utgangspunkt i dagens kristendom, å vise hvordan disse kan ha relevans i dagens virkelighet. Tekstene hans har inspirert mange, men også skapt negative reaksjoner, som blant annet førte til at biskopen tok han ut av prestetjenesten i en periode.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Flux, Oslo, 2011
Emner: kristen teologi, Troslære
Dewey: 230
Boknummer: 618256

Steinsland, Gro
Mytene som skapte Norge: myter og makt fra vikingtid til middelalder

Varighet: 8 t 38 min
Lest av: Marit Christensen
Bokomtale: Boken forteller om overgangen fra norrøn gudedyrkelse til kristendom i Norge. Mytene og fortellingene fra tiden før og etter overgangen speiler ikke bare endringene, men er også aktivt med på å skape dem. Vi får her gjenfortalt mange kjente og kjære myter.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Pax, Oslo, 2012
Emner: Norge, Historie, Norrøn mytologi, Religiøse forhold, Norge
Dewey: 293, 948.1, 200.9481
Boknummer: 618607

300 - Samfunnsvitenskapene

Aars, Haakon
Menns seksualitet

Varighet: 10 t 28 min
Lest av: Bjørn Vidar Øien
Bokomtale: Denne boka handler om mannlig seksualitet- om menns seksuelle mangfold og lyst, tenning og gleder. Den handler også om de alminneligste seksuelle bekymringene og problemstillingene menn sliter med, og om hvordan disse kan behandles. «Menns seksualitet» er en innføringsbok for leger, psykologer, sykepleiere, andre fagfolk og studenter. Den er et verktøy for behandlere, terapeuter og sexologiske rådgivere, og boka er interessant og nyttig for alle som er opptatt av, og ønsker å forstå mer av den mannlige seksualiteten. Boka bygger på forfatterens mer enn 30 år lange erfaring fra klinisk arbeid med seksualitet som lege, psykiater og sexolog. Han har erfaring fra internasjonalt faglig samarbeid, undervisning, radio- og TV-programmer og som spaltist i ulike medier.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm akademisk, Oslo, 2011
Emner: Seksualitet, Menn
Dewey: 306.7081
Boknummer: 616137

Aden, Amal
Min drøm om frihet: en selvbiografisk fortelling

Varighet: 6 t 14 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: Dette er en selvbiografisk fortelling om Amal Adens liv, slik hun husker det. Hun levde de 13 første årene sine i Somalia, de siste årene som gatebarn. Hun havnet i Norge og fikk nye problemer, men med en ukuelig livsvilje fikk hun etterhvert et meningsfylt liv.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Innvandrere, minoritetssosiologi, Somaliere, Norge, Aden, Amal
Dewey: 305.8, 305.8935
Boknummer: 617960

Asbjørnsen, Gunnar
Lev godt med din alder: om de naturlige aldersforandringene

Varighet: 8 t 26 min
Lest av: Liv Aakvik
Bokomtale: En bok om hvordan vi kan utsette og håndtere aldersforandringene når de dukker opp. Boken tar for seg alle kroppens funksjoner, som syn, hørsel, hud, muskulatur, lunger osv. Den inneholder også mange humoristiske historier, og er den komplette bok om kroppen i senioralder, skrevet av en lege med stor kunnskap og lang erfaring.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, [Oslo], 2012
Emner: Eldre, Helselære
Dewey: 305.26, 613.0438, 613
Boknummer: 617961

Asbjørnsen, Peter Christen
Norske folkeeventyr : farsi (persisk)

Varighet: 0 t 16 min
Lest av: Zindy Roka
Bokomtale: Fire eventyr; Mannen som skulle stelle hjemme, Den syvende far i huset; De tre bukkene Bruse og Pannekaka er innlest av tolk tilknyttet Tolketjenesten i Oslo kommune. Denne innlesningen er på farsi (persisk). Vi har også en egen parallellutgivelse på norsk og dessuten på flere andre språk.
Forlag: Familieforlaget, Oslo, 2012
Emner: Eventyr
Dewey: 398.209481
Boknummer: 618155

Asbjørnsen, Peter Christen
Norske folkeeventyr dari (afghansk)

Varighet: 0 t 23 min
Lest av: Sonia Ahmadi
Bokomtale: Fire eventyr; Mannen som skulle stelle hjemme, Den syvende far i huset; De tre bukkene Bruse og Pannekaka er innlest av tolk tilknyttet Tolketjenesten i Oslo kommune. Denne innlesningen er på afghansk. Vi har også en egen parallellutgivelse på norsk og dessuten på flere andre språk.
Forlag: Familieforlaget, Oslo, 2012
Emner: Eventyr
Dewey: 398.209481
Boknummer: 618156

Bergensbanen 100 år: folkets historier

Varighet: 8 t 18 min
Lest av: Toril Havrevold
Bokomtale: Bergensbanen fyllte 100 år i 2011 og jubileet ble markert med folkets egne historier fra en spektakulær togstrekning. Tekstene er like varierte som landskapet. Historiene viser hvilken plass Bergensbanen har hatt i folks liv. Og de vitner om at de gode historiene, og kunsten å fortelle dem, i sterk grad er levende ute blant folk.Det er morsomme, tankefulle, rørende, spennende, kuriøse og underholdende historier om store og små opplevelser på Bergensbanen.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: ill., Oslo, c2009
Emner: Bergensbanen
Dewey: 385
Boknummer: 616785

Bokhari, Laila
Hellig vrede: min reise gjennom Pakistan

Varighet: 8 t 50 min
Lest av: Kjersti Maagerø
Bokomtale: Som terrorekspert har norsk-pakistanske Laila Bokhari besøkt sin fars hjemland en rekke ganger de siste årene. I denne boka øser hun av sin massive kunnskap om Pakistan og dets innbyggere. Hun tar leseren med til by og land - fattig og rik. Vi møter politikere, generaler og rasende islamister. Som en av få vestlige har Bokhari snakket med en rekke mennesker i de lovløse stammeområdene mot Afghanistan.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Gyldendal, Olso, 2010
Emner: Pakistan, Samfunnsforhold, Islamisme, Politiske ideologier, Jihad, Terror
Dewey: 320.55, 954.91
Boknummer: 616026

Brekke, Toril
Ut med det!: incest skal tales i hjel, ikke ties i hjel!

Varighet: 2 t 53 min
Lest av: Liv Steen
Bokomtale: I 2011 feirer Støttesenter mot incest sitt 25-årsjubileum. Denne jubileumsboken forteller om senterets rolle i arbeidet mot incest, hva det vil si å bli utsatt for seksuelle overgrep, og hvordan det er mulig å bearbeide overgrepene. Her det det veldig sterke historier, men til tross for sitt dystre tema, formidler boken livsglede og optimisme og gir innsikt og kunnskap.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Aschehoug, Oslo, 2011
Emner: Støttesenter mot incest, Oslo, sosiale problemer, Seksuelle overgrep mot barn, Personlige beretninger, Incest
Dewey: 362.76, 362.76092
Boknummer: 616924

Chua, Amy
En tigermammas kampsang

Oversatt av: Gry Wastvedt
Varighet: 6 t 10 min
Lest av: Ranveig Eckhoff
Bokomtale: Boken handler om hvordan en kinesisk mor, som bor i USA oppdrar sine barn. De har mange strenge regler, som feks, får de ikke lov til å overnatte hos venner, ikke se på tv eller spille pc-spill,de må spille piano eller filolin.
Originaltittel: The battle hymn of the tiger mother
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Cappelen Damm, Oslo, 2011
Emner: Foreldre og barn
Dewey: 306.874
Boknummer: 618208

Eikrem, Tove
Jungelhåndboka 2012

Varighet: 8 t 17 min
Lest av: Talesyntese
Bokomtale: Jungelhåndboka er utarbeidet for å være en skriftlig veiviser for funksjonshemmede og kronisk syke som har behov for å finne frem i den uoversiktlige verden som det offentlige tjenesteapparatet kan fremstå som. Boka tar opp spørsmål innenfor velferdsretten som opplæring og utdanning, arbeidsliv, trygdeytelser, helsetjenesten, sosialtjenesten, barneverntjenesten, boligspørsmål, tilgjengelighet, erstatningsordninger, skattefradragsregler og offentlig saksbehandling.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Funksjonshemmedes fellesorganisasjon, Rettighetssenteret, Oslo, 2012
Emner: Sosialrett, Funksjonshemmede, Velferdsrett
Dewey: 344.0324
Boknummer: 612571

Eilertsen, Ottar A.
7 år, 7 skip, 7 hav: erindringer fra en storhetstid : de begivenhetsrike 50-60årene

Varighet: 10 t 12 min
Lest av: Hallvard Lydvo
Bokomtale: Dette er en spennende og lærerik om 15-årige Ottar som sammen med tusenvis av andre nysgjerrige norske unggutter, dro til sjøs for å se verden. Boken er et viktig bidrag til norsk skipsfartshistorie, fortalt av en som var midt oppe i det hele med kropp og sjel.
Forlag: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, Oslo, 2012
Originalforlag: Fritt forl., Oslo, 2008
Emner: Sjøtransport, Skipsfart, Historie
Dewey: 387, 387.54, 387.5
Boknummer: 616797

Fatland, Erika
Englebyen: historier fra Beslan

Varighet: 7 t 37 min
Lest av: Marit Christensen